Αρχική Τελευταία Νέα Στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Συναντήθηκε με Σακελλαροπούλου

Στην Αθήνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Συναντήθηκε με Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη  της Κύπρου από την Ελλάδα , αναφέροντας ότι χωρίς αυτήν τη στήριξη ο κυπριακός ελληνισμός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Από πλευράς της η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη συνεργασία και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας σε μιά λύση του κυπριακού στο πλαίσιο των  αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά τη συνάντηση με την κυρία Σακελλαροπούλου, ακολουθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας  Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στη συνέχεια στο Μάτι Αττικής όπου θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο ,   για τα έργα τα οποία θα κατασκευαστούν  με εισφορές της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων πολιτών.

Τα έργα, θα βοηθήσουν στην ανάπλαση της περιοχής, μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2018, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους πέραν των εκατό ανθρώπων.

Επίσης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών, θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία, για αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης.

Το θεμέλιο λίθο για έργα στο Μάτι της Αττικής καταθέτει σήμερα ο πρόεδρος