Αρχική Τελευταία Νέα Στο δικαστήριο η υπόθεση “Ορέστης” – Αντιμέτωπος με ποινή εφτά φορές ισόβια

Στο δικαστήριο η υπόθεση “Ορέστης” – Αντιμέτωπος με ποινή εφτά φορές ισόβια

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Η ανακριτική ομάδα φαίνεται πως ολοκλήρωσε το ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης «Ορέστης» και μετά από αξιολόγηση δεδομένων αποφασίστηκε χθες, να παραπεμφθεί η υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Τα φρικτά εγκλήματα του 35χρονου ίλαρχου συγκλόνισαν το παγκύπριο ενώ αναφορές για την εν λόγω υπόθεση έγιναν τόσο στον Ελλαδικό Τύπο όσο και τον διεθνή.

Σημειώνεται πως ο «Ορέστης» είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

Τα ερωτηματικά και τα δεδομένα

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, μέχρι στιγμής, έχει παραδεχθεί την δολοφονία πέντε ενηλίκων γυναικών και δύο ανηλίκων κοριτσιών, ωστόσο αρνείται την κατηγορία για βιασμό 19χρονης αλλοδαπής στην επαρχία Λευκωσίας.

Μέχρι σήμερα, ο πρώην ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή εφτά φορές ισόβιας κάθειρξης, όσες και οι ζωές που έχει αφαιρέσει.

Πηγές του 24News αναφέρουν ότι η δίκη αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση που ο επονομαζόμενος «Ορέστης» τηρήσει την ίδια στάση: την παραδοχή, δηλαδή, των επτά δολοφονιών. Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, η διαδικασία θα μακρηγορήσει, καθώς θα τεθούν νέα δεδομένα, ενώ περαιτέρω ερωτηματικά προκύπτουν, στην σκέψη της αλλαγής απαντήσεων εκ μέρους του σε συνδυασμό με την μη εκπροσώπησή του από δικηγόρο.

7 θύματα πετάμενα σε 4 τοποθεσίες – Το χρονικό του εντοπισμού των σορών

Την Κυριακή (14/4) βρέθηκε από πολίτες, σε συνεργασία με Γερμανούς τουρίστες, το πτώμα της Marry Rose Tiburcio, σε φρεάτιο στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό. Η σορός ήταν γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα.

Ακόμη μία σορός εντοπίζεται στο συγκεκριμένο φρεάτιο. Στις 20 Απριλίου εντοπίζεται το πτώμα γυναίκας. Πρόκειται για την Arian Palanas από τις Φιλιππίνες. Ο 35χρονος χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο: δεμένη και γυμνή ήταν και η σορός της Arian.

Σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ξυντούς στις 25/4, εντοπίζεται άλλο ένα θύμα του «Ορέστη». Εκεί εντοπίζουν μια γυναικεία σορό, η οποία να ανήκει στην Κάτχα Ανού από το Νεπάλ.

Στις 28/4, στην Κόκκινη Λίμνη εντοπίζεται και ανασύρεται βαλίτσα με ανθρώπινη σορό. Πρόκειται για την την Livia Florentina Bunea, 36 ετών, από τη Ρουμανία.

Στις 5 Μαΐου καταγράφεται η πιο συγκλονιστική και φρικιαστική στιγμή στην εγκληματική δράση του «Ορέστη». Από την Κόκκινη Λίμνη ανασύρεται ακόμη μια βαλίτσα με σορό, η οποία ανήκει Elena Natalia Bunea, 8 ετών, από τη Ρουμανία.

Ανασύρεται στις 4/6 στην Κόκκινη Λίμνη, από δύτη βαλίτσα με σορός η οποία ανήκει στην Maricar Valdez Arquiolla.

Στις 12 Ιουνίου 2019, ο κύκλος των ερευνών, έκλεισε με τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Graze, στην λίμνη Μεμί.