Αρχική Τελευταία Νέα Στο μικροσκόπιο οι εταιρείες που προχώρησαν σε απολύσεις ενώ έλαβαν κρατική χορηγία

Στο μικροσκόπιο οι εταιρείες που προχώρησαν σε απολύσεις ενώ έλαβαν κρατική χορηγία

 Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει περιπτώσεις εταιρειών, οι οποίες προχώρησαν σε απολύσεις εργαζομένων, παρόλο που έλαβαν κρατική χορηγία.  
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου δήλωσε ότι το υπουργείο γνωρίζει ποιές είναι αυτές οι εταιρείες και προβαίνει σε ενέργειες, προκειμένου να ανακτήσει ολόκληρο το ποσό που τους έχει καταβάλει κατά τους προηγούμενους μήνες.   
Παράλληλα, επανέλαβε την έκκληση προς τις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, διαβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι η κρατική ενίσχυση θα συνεχιστεί και το Δεκέμβριο.  
Η κυρία Αιμιλιανίδου υπογράμμισε, επίσης, ότι όσοι έλαβαν επιδόματα υποβάλλοντας λανθασμένα στοιχεία, θα κληθούν να επιστρέψουν τις χορηγίες.
Αναφερόμενη στο 13ο μισθό, η υπουργός Εργασίας είπε ότι προστατεύεται νομικά, και θα πρέπει να καταβληθεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν σε αυτή την υποχρέωση, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ειδικές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων.
RIK