Αρχική Λεμέσιος «Στον αέρα» η ανέγερση 600 Κοινωνικών Κατοικιών στη Λεμεσό

«Στον αέρα» η ανέγερση 600 Κοινωνικών Κατοικιών στη Λεμεσό

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την υλοποίηση του “μεγαλεπήβολου έργου”

 

Λεμεσός, Κύπρος – Η πολιτική αντιπαράθεση για το επίμαχο ζήτημα της ανέγερσης 600 κοινωνικών κατοικιών στη Λεμεσό κορυφώνεται. Ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Μάριος Πελεκάνος εξέφρασε την “ιδιαίτερη ανησυχία” του για την “αρνητική στάση” του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης, ενώ το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να μη “γυρίσει την πλάτη στη Λεμεσό”.

Έλλειψη Χρηματοδότησης: Κύριος Στόχος Διαμαρτυρίας

Και τα δύο κόμματα επισημαίνουν την έλλειψη χρηματοδότησης ως τον κύριο λόγο για τον οποίο το έργο βρίσκεται “στον αέρα”. Το ΑΚΕΛ κατηγορεί την παρούσα κυβέρνηση για την άρνηση οικονομικής στήριξης, ενώ ταυτόχρονα “βρίσκει κονδύλια για συμβούλους και παρασυμβούλους”.

Οι Στόχοι του Έργου: Ποιους Αφορά

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επισημαίνει ότι το έργο θα παρέχει “λύσεις σε νεαρά ζευγάρια, οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά και φοιτητές”. Επιπρόσθετα, είναι της άποψης ότι θα συμβάλλει στην “συγκράτηση των ενοικίων προς όφελος του συνόλου των συμπολιτών”.

Η Θέση του ΑΚΕΛ: Επείγουσα Ανάγκη για Στεγαστική Πολιτική

Το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι το ζήτημα της στέγασης αποτελεί “άλλη μια απόδειξη ότι η χώρα πάσχει από την έλλειψη μιας στεγαστικής πολιτικής ολοκληρωμένης και με κοινωνικό προσανατολισμό”.

Τι Ακολουθεί;

Με τον αυξανόμενο αριθμό οικονομικά ευάλωτων κατοίκων που αναζητούν προσιτή στέγαση, το ζήτημα της κατασκευής των κοινωνικών κατοικιών είναι πιο επείγον από ποτέ.

Τώρα που οι πολιτικές δυνάμεις πιέζουν για δράση, παραμένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει έναν βιώσιμο τρόπο για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του “μεγαλεπήβολου έργου”.

Προηγούμενο άρθροΛεμεσός: Στις 16 Σεπτεμβρίου παίρνουμε μια γεύση από… Κούβα στο PlusSea!
Επόμενο άρθροΥπογραφή Συμφωνίας για Αποχετευτικό Σύστημα στους Προσφυγικούς Συνοικισμούς της Λεμεσού