Αρχική BusinessNews Στον κορυφαίο εκπαιδευτικό όμιλο Globeducate εντάσσονται οι Σχολές PASCAL

Στον κορυφαίο εκπαιδευτικό όμιλο Globeducate εντάσσονται οι Σχολές PASCAL

«Η εμβέλεια και οι ορίζοντες των Σχολών Pascal διευρύνονται, ενώ νέες προοπτικές δημιουργούνται για το προσωπικό και τους μαθητές μας», ανέδειξε ο πρόεδρος της Pascal Education, Παντελής Ανδρέου

 

Στη μεγάλη διεθνή οικογένεια της Globeducate εντάσσονται οι Σχολές Pascal. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού η Globeducate συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εκπαιδευτικούς ομίλους εκπαίδευσης Κ-12 (προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον κόσμο.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος Globeducate αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα πανίσχυρο δίκτυο εκπαίδευσης παγκόσμιας εμβέλειας, αφού αριθμεί 31,000 μαθητές σε 10 χώρες, ενώ διαθέτει περισσότερα από 55 υψηλής ποιότητας δίγλωσσα και πολυεθνικά σχολεία. 

Τα σχολεία της Globeducate εξειδικεύονται σε πληθώρα αναγνωρισμένων διεθνών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των: English National Curriculum (EYFS to A Level), International Baccalaureate (PYP to IBDP), και των κρατικών προγραμμάτων Καναδά, Γαλλίας, Ινδίας, Ιταλίας, Μαλαισίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας. Οι μαθητές των σχολείων αυτών επιτυγχάνουν υψηλές βαθμολογίες και σπουδές στην ανώτατη εκπαίδευση σε 50 από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η ένταξη των Σχολών Pascal στην Globeducate θα συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια ανάπτυξης του οργανισμού, στον εκσυγχρονισμό δομών και πρακτικών, στην άντληση τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης, καθώς και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές των Σχολών Pascal θα απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη, αφού ο όμιλος είναι επίσημος συνεργάτης του WWF (World Wildlife Fund), ενώ συνεργάζεται επίσης με τα Οικολογικά Σχολεία κάθε χώρας, καθώς και με την LEGO ® Education και τον Arts International.

Οι Σχολές Pascal θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων ανά το παγκόσμιο, διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία, όπως τα Globeducate Model United Nations, Ακαδημαϊκές Ολυμπιάδες, Διαγωνισμούς Εικαστικών Τεχνών, Ολυμπιακούς Αγώνες και Συνέδρια Μαθητικής Ηγεσίας. Παράλληλα, οι καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διεθνείς κοινότητες μάθησης, που εστιάζουν σε σύγχρονες μορφές μάθησης όπως: «Outdoor Learning», «Reading and STEAM education» και «Βιωσιμότητα».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Pascal Education (Cyprus) Ltd, κ. Παντελής Ανδρέου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ένταξη των Σχολών Pascal στον διεθνή όμιλο Globeducate. «Μέσα από αυτή την εξέλιξη, η εμβέλεια και οι ορίζοντες των Σχολών Pascal διευρύνονται, ενώ νέες προοπτικές δημιουργούνται για το προσωπικό και τους μαθητές μας. Κορυφαία προτεραιότητά μας παραμένει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε αξία στον τομέα της Εκπαίδευσης και στην τοπική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτήτης των Σχολών Pascal στην Κύπρο εξακολουθεί να είναι η εταιρεία PASCAL Education (Cyprus) Ltd και, τόσο η διοίκηση (οικογένεια Ανδρέου), όσο και οι διευθύνσεις των Σχολών, παραμένουν ως έχουν.