Αρχική Τελευταία Νέα Στους δρόμους ρέουν τα λύματα στο Ζακάκι

Στους δρόμους ρέουν τα λύματα στο Ζακάκι

Κι αυτή η απαράδεκτη εικόνα, σε μια περιοχή της Λεμεσού στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν τεράστιες επιχειρηματικές, εμπορικές, οικιστικές και άλλες αναπτύξεις για τις οποίες κυβέρνηση και τοπικές Αρχές αρέσκονται να αναδεικνύουν με κάθε ευκαιρία, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ξυπνούν και κοιμούνται με την δυσοσμία και για να βγουν από τα σπίτια τους και να κινηθούν στην περιοχή τους, είναι υποχρεωμένοι να πατήσουν μέσα σε βρομόνερα. Μια ανυπόφορη καθημερινότητα την οποία βιώνει εδώ και πολύ καιρό ο κόσμος στην περιοχή Ζακακίου.

Όταν κάποιοι κάτοικοι επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με το Limassoltoday για να αναφέρουν το πρόβλημα τους και να εκφράσουν την αγανάκτηση τους, θεωρήσαμε υπερβολικές τις περιγραφές και τα λεγόμενα τους.  Με μια επίσκεψη μας όμως στην περιοχή, διαπιστώσαμε ότι είχαν απόλυτο δίκαιο.

Υγρά λύματα να ρέουν από τα ισόγεια πολυκατοικιών και να λιμνάζουν στους δρόμους καθιστώντας τους σε κάποιες περιπτώσεις αδιάβατους και με την δυσοσμία να απλώνεται σε μεγάλη ακτίνα. Εστίες μόλυνσης, ελκυστικές σε κουνούπια και άλλα ενοχλητικά  έντομα. Μια κατάσταση η οποία είναι βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες με την αύξηση των θερμοκρασιών, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

Συνέχεια στο Limassol Today