Αρχική Τελευταία Νέα Σχολεία: Μπαίνουν μονά θρανία εκτός Λεμεσού – Εκκρεμούν τα άλλα θέματα

Σχολεία: Μπαίνουν μονά θρανία εκτός Λεμεσού – Εκκρεμούν τα άλλα θέματα

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα τοποθετηθούν μονά θρανία, αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει μείωση του αριθμού των μαθητών, αλλά αντίθετα ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες μείωση των τμημάτων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Απόστολος Σκουρουπάτης είπε ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί μέτρα για εξαερισμό των αιθουσών, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως είχε υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά το υπουργείο παιδείας.

Υπενθύμισε ότι οι εξάρσεις κρουσμάτων στα σχολεία αυτό το χρόνο παρατηρήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και στα τέλη Φεβρουαρίου, περιόδους που οι μαθητές ήταν κλεισμένοι στις αίθουσες, λόγω καιρού.

Σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά θέματα, ο κ. Σκουρουπάτης είπε ότι τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί, αλλά παραμένει μεγάλη διαφορά απόψεων μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και της ΠΟΕΔ, ειδικά σε ότι αφορά μαθητές που έχουν ανάγκη ενισχυτικής εκπαίδευσης λόγω μεταναστευτικής βιογραφίας, αγοράζοντας υπηρεσίες από άνεργους εκπαιδευτικούς.

Αν η Κυβέρνηση επιμείνει σε αυτή την τακτική, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση από πλευράς ΠΟΕΔ, σημείωσε ο κ. Σκουρουπάτης, αφού κάτι τέτοιο θα επηρεάζει και το ίδιο το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Η λύση είπε, θα ήταν να δοθούν συμβάσεις σε άνεργους εκπαιδευτικούς, μέσω κονδυλίων που διαθέτει.
Αναφέρθηκε και σε πληροφορίες ότι υπάρχει πρόθεση αποκοπής κονδυλίων για δασκάλους που παρείχαν ατομική στήριξη σε μαθητές με παραβατική συμπεριφορά, παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες είτε με αναπηρίες.

Δεν θα τοποθετηθούν στη Λεμεσό

Διαθέσιμα στα σχολεία σε όλες τις επαρχίες, πλην της Λεμεσού θα είναι τα μονά θρανία στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των σχολικών εφοριών Ντίνο Έλληνα.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ είπε ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα τοποθετηθούν γύρω στις 45 χιλιάδες μονά θρανία, είτε με τη χρήση παλαιών που ήταν σε καλή κατάσταση και τροποποιήθηκαν, είτε με την κατασκευή καινούργιων.

Συνέχεια στο dialogos.com.cy