Αρχική Τελευταία Νέα Σύλληψη δυο προσώπων για διάρρηξη γραφείου και κλοπή αυτοκινήτου στη Λεμεσό

Σύλληψη δυο προσώπων για διάρρηξη γραφείου και κλοπή αυτοκινήτου στη Λεμεσό

Έναν 21χρονο και μια 22χρονη συνέλαβε, το απόγευμα της Τρίτης, η Αστυνομία στη Λεμεσό, σε σχέση με υπόθεση διάρρηξης και κλοπής γραφείου πώλησης και ενοικίασης αυτοκινήτων, παράνομης κατοχής περιουσίας και παράνομης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 17:00  χθες και κατόπιν πληροφορίας, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή Αποστόλου Βαρνάβα, ενώ όπως διαπιστώθηκε, οδηγός ήταν 21χρονος κάτοικος Λεμεσού, με συνεπιβάτιδα 22χρονη.

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, αριθμός κλειδιών αυτοκινήτων και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, για τα οποία οι δυο νέοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες εγγραφής ήταν κλοπιμαίες και το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από εταιρεία πώλησης και ενοικίασης οχημάτων, μετά από διάρρηξη των γραφείων της, μεταξύ των ημερομηνιών 11 και 12 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες έκλεψαν το χρηματικό ποσό των €1,500, έξι κλειδιά αυτοκινήτων και το αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε να οδηγεί ο 21χρονος.

Εναντίον του 21χρονου και της 22χρονης εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 22χρονου για υποθέσεις κλοπής ποδηλάτων, που διαπράχθηκαν τις τελευταίες μέρες, στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, χθες, καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από κάτοικο Λεμεσού, ότι το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου, δύο ποδήλατα κλάπηκαν από την αυλή του σπιτιού της.

Λίγες ώρες αργότερα ένα εκ των ποδηλάτων, εντοπίστηκε έξω από περίπτερο στη Λεμεσό και μετά από παρακολούθηση, μέλη της Αστυνομίας είδαν άγνωστο άνδρα να προσπαθεί να το οδηγήσει.

Ο άγνωστος ανακόπηκε και από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 22χρονο, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την κλοπή των ποδηλάτων.  Οδήγησε δε τα μέλη της Αστυνομίας, σε χωράφι στη Λεμεσό, όπου υπέδειξε άλλα δύο ποδήλατα, ένα εκ των οποίων αναγνωρίστηκε από την παραπονούμενη ως το δεύτερο ποδήλατο που κλάπηκε από την αυλή της οικίας της.

Σύμφωνα με τον 22χρονο, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, το δεύτερο ποδήλατο κλάπηκε από άλλο σπίτι στη Λεμεσό.