Αρχική Τελευταία Νέα Σύμπραξη Κύπρου-Ιορδανίας για προσέλκυση τουριστών

Σύμπραξη Κύπρου-Ιορδανίας για προσέλκυση τουριστών

Τη συγκροτημένη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί των δύο χωρών σε εκδήλωση στο Δημαρχείο του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας, στο περιθώριο της μεγάλης διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος αναφέρθηκε στα πολλά κοινά στοιχεία των δύο χωρών, γεγονός που σε συνδυασμό με την επαρκή συνδεσιμότητα μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας επιτρέπει την προσφορά ενός πακέτου επίσκεψης σε αμφότερες τις χώρες για τον ταξιδιώτη. Η πρωτοβουλία αυτή θα απευθύνεται και σε επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς.

Ο κ. Περδίος έδωσε έμφαση και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα του προσφερόμενου πακέτου μέσα από τη δυνατότητα επίσκεψης δύο χωρών με ένα ταξίδι.

Όπως είπε επίσης, οι δύο χώρες μοιράζονται το όραμα προσέλκυσης τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Ιορδανός Υπουργός Τουρισμού Ναγιέφ αλ-Φαγιέζ είπε ότι ξεκινά αυτή η κοινή προσπάθεια για να αυξηθούν οι αφίξεις στην περιοχή και επισήμανε τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν για να επιτευχθεί αυτό. Όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει λόγος οι δύο χώρες να ενεργούν ως ανταγωνιστές  ενώ μπορούν ως συνεργάτες να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κ. Περδίος ανέφερε επιπλέον ότι η Κύπρος θέλει να είναι ένας προορισμός ψηφιακά έξυπνος, περιβαλλοντικά φιλικός και με όφελος για όλους τους κατοίκους και όχι μόνο τους παραθαλάσσιους.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια χρόνια το τουριστικό πρόγραμμα «Heartland of Legends», ένα «σημείο εστίασης της τουριστικής ταυτότητας της Κύπρου».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Υφυπουργείου που προβάλλει τον κυπριακό λαό της ορεινής υπαίθρου, αναδεικνύει τα κυπριακά χωριά και συνιστά μια ωδή στον τρόπο ζωής τους, με την καλλιέργεια της γης, τις γιορτές και τις περίτεχνες χειροποίητες κατασκευές.

Ο κ. Περδίος είπε ότι με οικοδεσπότη και οδηγό τον ίδιο τον κάτοικο των χωριών αυτών, ενθαρρύνεται η ενεργή συμμετοχή του επισκέπτη σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η παρασκευή χαλουμιού και κρασιού ή η επεξεργασία υφασμάτων.

Παρουσιάζοντας δύο προωθητικά βίντεο για το Heartland of Legends, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι στην καρδιά των πάντων σε αυτό το πρόγραμμα είναι η έννοια του «φιλέματος», ενώ επισήμανε ότι ο επισκέπτης μπορεί να επιλέγει το συνδυασμό των εμπειριών που θέλει να βιώσει.

Το βίντεο με την προώθηση του προγράμματος έκλεισε με την παρότρυνση «έλα και ανακάλυψε την πραγματική Κύπρο, τη Heartland of Legends».

ΚΥΠΕ