Αρχική Τελευταία Νέα Συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

Συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

Συνάντηση κοινωνικής φύσεως, θα έχουν σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλλας στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο δεξίωσης με την ευκαιρία του τέλους του έτους της αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στη συνάντηση θα παρίστανται και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, μέλη του διπλωματικού σώματος καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και από τις δυο κοινότητες. Συνολικά έχουν προσκληθεί 100-150 άτομα. Από πλευράς του ΟΗΕ θα παρευρίσκονται ο Αναπληρωτής Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, επικεφαλής της UNFICYP, Κόλιν Στιούαρτ, και άλλοι αξιωματούχοι της αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Δεν αναμένεται να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις ως προς την επανέναρξη συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, καθώς η τουρκική πλευρά έχει μετακινηθεί από το πλαίσιο του ΟΗΕ θεωρώντας ότι η μόνη συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι για λύση δύο κρατών.