Αρχική Τελευταία Νέα Συνελήφθη 41χρονος για διάρρηξη έξι διαμερισμάτων – Τον συνέλαβαν σε εστιατόριο στην...

Συνελήφθη 41χρονος για διάρρηξη έξι διαμερισμάτων – Τον συνέλαβαν σε εστιατόριο στην Γερμασόγεια

Συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, άντρας ηλικίας 41 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Ο 41χρονος ύποπτος συνελήφθη μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του κατά τη διερεύνηση από το ΤΑΕ Λεμεσού, έξι υποθέσεων διαρρήξεων διαμερισμάτων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό, στο διάστημα από 24 Νοεμβρίου, μέχρι 09 Δεκεμβρίου. Από πέντε διαμερίσματα κλάπηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, και άλλα αντικείμενα, ενώ σε έκτο διαμέρισμα, έγινε απόπειρα διάρρηξης, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί η είσοδος στο διαμέρισμα.

Κατά τη διερεύνηση των δύο από τις έξι υποθέσεις διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του υπόπτου, τα στοιχεία του οποίου ωστόσο παρέμεναν άγνωστα. Φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, την 1η Δεκεμβρίου, 2022, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Γύρω στις 3.00 χθες το απόγευμα, μέλος της Αστυνομίας, που υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αντιλήφθηκε τον 41χρονο να βρίσκεται σε εστιατόριο στην περιοχή Γερμασόγειας και τον αναγνώρισε ως τον αναζητούμενο ύποπτο. Στο μέρος έσπευσαν μέλη των ΤΑΕ και ΟΠΕ Λεμεσού, που υπέβαλαν σε έλεγχο τον ύποπτο, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα ανοιγόμενο μαχαίρι, χρηματικό ποσό και ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, για τα οποία ο ίδιος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Με την εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του, για σκοπούς διερεύνησης των υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και υπόθεσης μαχαιροφορίας και παράνομης κατοχής περιουσίας. Αυτός συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας, ενώ ανακρινόμενος από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, ομολόγησε τη διάπραξη των τεσσάρων διαρρήξεων διαμερισμάτων και κλοπών, και τη διάπραξη της απόπειρας διάρρηξης διαμερίσματος, που διερευνώνται.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.