Αρχική Τελευταία Νέα Συνεχίζουν οι ελαφριές βροχές και η πυκνή ομίχλη

Συνεχίζουν οι ελαφριές βροχές και η πυκνή ομίχλη

Η περιοχή μας συνεχίζει να βρίσκεται σε μία ενδιάμεση “ζώνη” μεταξύ θερμών και ψυχρών αερίων μαζών, με αποτέλεσμα να ευνοείται η εκτεταμένη νεφοκάλυψη με τοπικές βροχές, ελαφριάς έως μέτριας έντασης.

Από χθες βράδυ, η περιοχή μας επηρεάζεται από πιο θερμές αέριες μάζες, αλλά λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης και βροχής που παρατηρείται, οι μέγιστες θερμοκρασίες αν και σημείωσαν μικρή άνοδο σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα, παραμένουν 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παρόλα αυτά, σε περίοδους που παρατηρείται ηλιοφάνεια, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στα ορεινά, η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή άνοδο σε σχέση με χθες και παρατηρείται βροχή μέχρι και τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Παράλληλα, στα ορεινά/ημιορεινά και σε κάποιες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο επικρατεί κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, και για αυτό τον λόγο έχει εκδωθεί σχετική προειδοποίηση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για πυκνή ομίχλη και περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά/ημιορεινά

Το επόμενο διήμερο, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ωστόσο, οι πιθανότητες βροχής θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται από αύριο. Επίσης, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ακόμα πιο θερμές αέριες μάζες, με τις θερμοκρασίες όμως να διατηρούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κατά τις ώρες που θα παρατηρείται αυξημένη νεφοκάλυψη. To Σάββατο, νέα διαταραχή “express” θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα δυτικά και θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες 1-2 ημέρες σε πιο βαθμό και από τι φαινόμενα θα επηρεαστεί το νησί μας.

Από Kitasweather