Αρχική Τελευταία Νέα Σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον ΠτΔ την ερχόμενη Τετάρτη

Σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον ΠτΔ την ερχόμενη Τετάρτη

Αναχαιτίσθηκε ο αυξητικός ρυθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο και παρατηρείται σταθεροποίηση της κατάστασης, εκτιμά το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, καθηγητής Γιώργος Νικολόπουλος.
Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο κύριος Νικολόπουλος επεσήμανε ωστόσο ότι το φορτίο νοσηρότητας παραμένει αυξημένο αφού τα κρούσματα εδώ και μια εβδομάδα κυμαίνονται μεταξύ 150 και 250 την ημέρα και ένα ποσοστό από όσους νοσήσουν εισάγεται στα νοσοκομεία.
 
Επανέλαβε ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Πάφος είναι πολύ καλή, η έξαρση των κρουσμάτων στη Λεμεσό έχει αναχαιτισθεί, ενώ παρατηρείται αύξηση στις υπόλοιπες επαρχίες η οποία είναι ελεγχόμενη.
Αναφερόμενος στα μέτρα που λήφθηκαν για τη Λεμεσό και την Πάφο διευκρίνισε ότι κρίθηκαν απαραίτητα, επειδή οι δύο επαρχίες κατέγραψαν απότομη αύξηση στα κρούσματα.
 
Ο κύριος Νικολόπουλος συνεχάρη τους κατοίκους και τις αρχές της Πάφου, για τη μεγάλη βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα της επαρχίας, σημειώνοντας ότι αυτό θα ληφθεί υπόψιν κατά την επανεξέταση των μέτρων.
Η κατάσταση σε ολόκληρη την Κύπρο, ανέφερε ο κύριος Νικολόπουλος, θα αξιολογηθεί από την επιδημιολογική ομάδα για να ληφθούν αποφάσεις, σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ισχύ μέχρι τις τριάντα Νοεμβρίου.
 
Σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη.
ΡΙΚ