Αρχική Τελευταία Νέα Συζητήσεις για το μέλλον της Λεμεσού

Συζητήσεις για το μέλλον της Λεμεσού

Με στόχο τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για τη Λεμεσό, μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης, ξεκινούν διαλογικές συζητήσεις “Limassol 2040”, με την πρώτη να αρχίσει την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου.
 
Η πρωτοβουλία, χορηγός επικοινωνίας της οποίας είναι και το ΚΥΠΕ, διοργανώνεται από τον ανεξάρτητο, μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Oxygono, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου.
 
Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του Κέντρου Κοινωνικής Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, “Sustainable Urban Governance trough Augmented Reality” (SUGAR), το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Η πρώτη συζήτηση θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος, του ΤΕΠΑΚ, με τη συμμετοχή του καθηγητή του Χάρβαρντ, Σπύρου Πολλάλη, του Α` Αντιπροέδρου του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνου Κωνσταντή, του Επαρχιακού Λειτουργού του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεων Λεμεσού, Ηρακλή Αχνιώτη και του Δημάρχου Γερμασόγειας, Κυριάκου Ξυδιά.
 
Η δεύτερη συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, επίσης στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη και του Δημάρχου Ύψωνα, Παντελή Γεωργίου.
 
Στόχος των συζητήσεων είναι η δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για τη Λεμεσό μέσα από την συμμετοχή των πολιτών, των οργανωμένων συνόλων, αλλά και των αρχών της πόλης, ενώ παρόμοιο στρατηγικό πλάνο είχαν πολλές άλλες πόλεις ανά το παγκόσμιο τις προηγούμενες δεκαετίες (Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Τόκυο, Γάνδη κλπ), πολλές από τις οποίες το έχουν υλοποιήσει.
 
Το OXygono τρέχει αντίστοιχη πρωτοβουλία για το μακροπρόθεσμο όραμα της πόλης της Λάρνακας (www.larnaca2040.org(link is external)), της Λευκωσίας (www.nicosia2040.org(link is external)) και στοχεύει να πράξει το ίδιο και για την Πάφο με αντίστοιχες συνεργασίες.
 
Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: ΚΥΠΕ