Πρόσθεσε ότι «η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας και μέσω του λιμανιού της πόλης μας, ήταν ένα πάγιο αίτημα το οποίο θεωρούμε ότι θα είναι καλό όχι μόνο για την Λάρνακα αλλά και για ολόκληρο το νησί. Η πόλη μας έχει εύκολη πρόσβαση από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ενώ με την ύπαρξη του αεροδρομίου της Λάρνακας πάρα πολλοί τουρίστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο λιμάνι και στη θαλάσσια σύνδεση με την Ελλάδα».
Με ικανοποίηση, συνέχισε «η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού η Kition Ocean Port Ltd σε συνεννόηση με τις εταιρείες που διαχειρίζονται την γραμμή δηλαδή τη ναυτιλιακή Scandro Holding Ltd και την «Αχαιών Ακτή» η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των παροχών του πλοίου, κατέληξαν στη συγκεκριμένη συμφωνία. Ο Δήμος Λάρνακας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της πόλης (ΕΤΑΠ) εκτιμούμε ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα βοηθήσει όχι μόνο τη Λάρνακα και την Κύπρο αλλά γενικότερα τον τουρισμό στο νησί μας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι «τα δρομολόγια Λάρνακας – Πειραιά θα διεξάγονται από το ίδιο πλοίο που εκτελεί την θαλάσσια σύνδεση που ξεκινά από τη Λεμεσό με προορισμό τον Πειραιά. Συγκεκριμένα το πλοίο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα ξεκινά από τη Λεμεσό με προορισμό τον Πειραιά, ενώ τον Αύγουστο και όσες γραμμές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο θα ξεκινά από τη Λάρνακα».
Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι «επιτέλους δόθηκε το μήνυμα ότι η Λάρνακα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής ή προορισμός και το λιμάνι της ως δευτερεύων, δεδομένου ότι το λιμάνι πληροί αρκετές από τις προδιαγραφές με την άφιξη μεγάλων πλοίων. Ταυτόχρονα, με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτως ώστε μεγάλα κρουαζιερόπλοια και πλοία να εξυπηρετούνται επιτυχώς».
Ένα άλλο θετικό στοιχείο της Λάρνακας, συνέχισε ο κ. Βύρας «είναι το γεγονός ότι το λιμάνι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και ο πολίτης ή ο τουρίστας μπορεί να μεταβεί εύκολα και γρήγορα στο αεροδρόμιο ή στις άλλες πόλεις της Κύπρου. Μέχρι τον Αύγουστο η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού θα ολοκληρώσει προσθήκες και βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, μετά από οδηγίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά η γραμμή της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας».
Όσον αφορά την τιμή του εισιτηρίου, ο κ. Βύρας είπε πως «αυτή θα είναι η ίδια με ό,τι ισχύει για τη Λεμεσό. Μέχρι την έναρξη της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας και από το λιμάνι της Λάρνακας, η πόλη θα συνεχίσει να υποδέχεται, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια, πλοία από το Ισραήλ, τα οποία φτάνουν είτε για καθαρά τουριστικούς σκοπούς είτε μεταφέροντας δεκάδες ζευγάρια που θέλουν να κάνουν το γάμο τους στη πόλη του Ζήνωνα» κατέληξε.