Αρχική Τελευταία Νέα Τα νεότερα για την υγεία του Πέτρου Δημητρίου – Τον επισκέφθηκε ο...

Τα νεότερα για την υγεία του Πέτρου Δημητρίου – Τον επισκέφθηκε ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε χθες βράδυ τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Πέτρο Δημητρίου στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο θεράπων ιατρός του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Δρ Μαρίνος Σωτηρίου, του ιδιωτικού νοσοκομείου American Heart Institute, δήλωσε ψες στους δημοσιογράφους ότι «ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε σήμερα επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και παρουσίασε ασταθή στηθάγχη.

Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μια συγγενή καρδιοπάθεια όπου η αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία, η δεξιά αρτηρία συγκεκριμένα, ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση, και στην ουσία προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά, οπότε χρειάστηκε να γίνει επειγόντως επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Δημητρίου βρίσκεται στην Εντατική, είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας του, θα μείνει για 24 ώρες στο νοσοκομείο, σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στην οικία του και μετά στα καθήκοντα του, και αναμένεται να έχει πλήρη ανάρρωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».