Αρχική Τελευταία Νέα Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν στις ΜΕΘ τρεις τραυματίες – Ενθαρρυντικά νέα...

Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν στις ΜΕΘ τρεις τραυματίες – Ενθαρρυντικά νέα για τους υπολοίπους

Για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών αναφέρθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, η οποία βρέθηκε έξω από το Πανεπιστημιοακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Σε απλές κλινικές νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστυχήμα των Τεμπών με την κατάσταση ορισμένων να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

«Πολλοί έχουν ορθοπεδικά προβλήματα, οπότε αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης για την έκδοση εξιτηρίου και άλλοι (ασθενείς) χειρουργικής φύσεως, οπότε παραμένουν για νοσηλεία», ανέφερε η δημοσιογραφος.

Σύμφωνα με δηλώσεις των θεραπόντων γιατρών μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους τραυματίες της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους ωστόσο όπως επισήμανε, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση για τους άλλους τρεις που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και άλλα δύο παιδιά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Παπαγεωργίου και το Παπανικολάου.

Μάχη για τρεις τραυματίες στις ΜΕΘ

«Πιο κρίσιμη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου από το Βόλο» με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι κάθε ώρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερο ένα κομμάτι από τη μάχη που δίνει για τη ζωή», πρόσθεσε.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν επίσης οι δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. «Είναι η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που ταξίδευαν μαζί καθώς και η Ανίσια, μία νεαρή κοπέλα που επίσης έχει κάκωση στον θώρακα. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση της, παραμένει όμως σταθερή και ελεγχόμενη, όπως λένε οι θεράποντεςγιατροί.

Και τα τρία νέα παιδιά παραμένουν σε καταστολή με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουν τον κίνδυνο για τη ζωή τους που διατρέχουν.

Πηγή: ΕΡΤ