Αρχική Τελευταία Νέα ΤΕΠΑΚ: Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα σε παιδιά σχολείων του Τροόδους για ομαλότερη μετάβαση...

ΤΕΠΑΚ: Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα σε παιδιά σχολείων του Τροόδους για ομαλότερη μετάβαση στο Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική ή στο Πανεπιστήμιο

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) προσφέρει σε παιδιά σχολείων του Τροόδους δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα, με Εναλλακτικές Μεθόδους Διδασκαλίας και Μάθησης, για ομαλότερη μετάβαση στο Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική ή στο Πανεπιστήμιο.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ποικιλότροπη ενίσχυση τόσο των πολύ σημαντικών σχετικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όσο και των αντιστοίχων στοχευμένων ενεργειών των εκπαιδευτικών και των γονέων/ κηδεμόνων των παιδιών.

Στις 7 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στην Τριμήκληνη (στο Γραφείο του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών, που στηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία του ΤΕΠΑΚ) όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, οι Προέδροι των Συνδέσμων Γονέων, οι  Διευθυντές/ τριες των σχολείων και οι  Κοινοτάρχες των κοινοτήτων που επιλέγηκαν για συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

Ακολούθως, από τις 9 Ιουνίου, το Πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται (πιλοτικά) με συμμετοχή παιδιών από τις εξής 12 κοινότητες του Τροόδους: Λεμύθου, Ευρύχου, Όμοδος, Αγρός, Κυβίδες, Πάχνα, Σούνι – Ζανακιά, Κάμπος, Τριμήκληνη, Πελέντρι, Καλό Χωριό και Κυπερούντα, με προοπτική και στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να προσφερθεί δωρεάν σε παιδιά (α) από όλα τα σχολεία του Τροόδους και στη συνέχεια (β) από όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Τα δωρεάν μαθήματα (Ελληνικά, Μαθηματικά, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές – Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Ιστορία και άλλα) άρχισαν ήδη να προσφέρονται επί τόπου στις πιο πάνω ορεινές κοινότητες, από Καθηγητές και Καθηγήτριες του ΤΕΠΑΚ, σε συνεννόηση και συντονισμό με τους γονείς των παιδιών που δήλωσαν συμμετοχή και, όπου χρειάζεται, με τις Αρχές των εμπλεκομένων κοινοτήτων και τις Διευθύνσεις των σχολείων τους. Στις αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα και επισκέψεις παιδιών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Αρχικός κατάλογος των ακαδημαϊκών του ΤΕΠΑΚ που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα: Ανδρούλλα Αθανασίου, Παύλος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Μακαρούνας, Γιώργος Φλωρίδης και Σώτος Βοσκαρίδης. Τεχνολογικός σχεδιασμός και υποστήριξη της εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα παιδιά: Φίλιππος Φιλίππου.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες για το πιο πάνω Πρόγραμμα:

Σώτος Βοσκαρίδης, 99-551361, [email protected]