Αρχική Πρόταση ΤΕΠΑΚ/Εκδήλωση: «H Βιβλιοθήκη τιμά τους γείτονές της»

ΤΕΠΑΚ/Εκδήλωση: «H Βιβλιοθήκη τιμά τους γείτονές της»

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «H Βιβλιοθήκη τιμά τους γείτονές της».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου  2023 και 7:00 μ.μ., στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ «Τάσσος Παπαδόπουλος» (Αμφιθέατρο 2), στην οδό Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία, στη Λεμεσό.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης και ο Διευθυντής της Βιβιοθήκης του ΤΕΠΑΚ, κ. Μάριος Ζέρβας.

Ο Eπιστημονικός Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, κ. Μίμης Σοφοκλέους, θα μιλήσει με θέμα «Η γειτονιά της Βιβλιοθήκης».

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αποσπάσματα από το ντοκυμαντέρ – αφιέρωμα «Οι γείτονες της Βιβλιοθήκης» και τις συνεντεύξεις που λήφθηκαν από διάφορους τεχνίτες, έμπορες και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά για περισσότερα από 30 χρόνια. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου, θα παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Κοπιάστε να ανοίξουμε ένα σεντούκι αναμνήσεων και να τιμήσουμε τους ανθρώπους της γειτονιάς μας διαμέσου των οποίων φανερώνονται μνήμες μια άλλης εποχής όπου η Λεμεσός ήταν μια μικρή πόλη στα πρώτα βήματα της ανάπτυξής της. Οι άνθρωποι του «κέντρου» που έζησαν την εξέλιξη της πόλης από το τότε μέχρι το σήμερα εξιστορούν προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τραγουδήσει η χορωδία του Δήμου Αγ. Αθανασίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση Αντιγόνης Κυριακίδου, ενώ θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Πληροφορίες: τηλ. 25002518