Αρχική Τελευταία Νέα Δεκαοκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν την Τετάρτη από την εφαρμογή του μέτρου ‘Test to...

Δεκαοκτώ κρούσματα εντοπίστηκαν την Τετάρτη από την εφαρμογή του μέτρου ‘Test to Stay’

Όπως αναφέρει το αρμόδιο Υπουργό συνολικά 1.223 μαθητές υποβλήθηκαν σήμερα σε έλεγχο, εφαρμόζοντας το μέτρο “Test to Stay”, και από αυτά εντοπίστηκαν 18 θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 και βάσει πρωτοκόλλου πρέπει να περιοριστούν, θα πρέπει καθημερινά για την περίοδο 6 ημερών να μεταφέρονται από τους γονείς τους σε προκαθορισμένα σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργούν σε σχολικές μονάδες, για να υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και στην συνέχεια εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι αρνητικό, να μεταφέρονται στη σχολική τους μονάδα.

Τα συγκεκριμένα σημεία, θα λειτουργούν από τις 07:00 μέχρι τις 08:00, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών που θα αποτελούν στενές επαφές.

Για τους μαθητές/τριες της Μέσης Εκπαίδευσης συστήνεται όπως προσέρχονται μεταξύ των ωρών 07:00 – 07:30, ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω απώλεια διδακτικού χρόνου.

Οι μαθητές/τριες της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που διαμένουν σε απομακρυσμένες ή ορεινές κοινότητες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τα σημεία δειγματοληψίας που θα επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη συνοδείας και επίβλεψης των παιδιών που θα προσέρχονται στα κέντρα δειγματοληψίας που βρίσκονται στα σχολεία, έχουν οι γονείς/κηδεμόνες.

ΚΥΠΕ