Αρχική Τελευταία Νέα Υπ. Παιδείας: Αρχές Απριλίου οι τελικές προτάσεις για τα τετράμηνα – Παραμένει...

Υπ. Παιδείας: Αρχές Απριλίου οι τελικές προτάσεις για τα τετράμηνα – Παραμένει η ενδιάμεση αξιολόγηση

Σε δύο με τρεις εβδομάδες η Κυβέρνηση θα καταθέσει τις τελικές της προτάσεις για το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο Τρίτο,  χαρακτήρισε αναγκαία τη διαδικασία της αξιολόγησης και υπέδειξε πως δεν πρόκειται να καταργηθούν η ενδιάμεση και η τελική εξέταση.

Θα καταργηθεί ο τρόπος και η μεθοδολογία, αλλά το μοίρασμα της ύλης και η ενδιάμεση αξιολόγηση θα παραμείνουν, επισήμανε η Υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι ένα σημαντικό πρόβλημα φέτος, ήταν η βαρυφορτωμένη ύλη και υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να υπάρξουν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις, που θα διευκολύνουν τους στόχους της εξέτασης.

Ερωτηθείσα εάν για τη φετινή χρονιά, υπάρχει πρόθεση για αλλαγή της βαρύτητας του γραπτού στην τελική βαθμολογία, είπε ότι αυτό είναι ένα σενάριο υπό συζήτηση.

Παράλληλα, η Υπουργός Παιδείας Ανέφερε είπε ότι η επόμενη σχολική χρονιά αποτελεί το μεγάλο εγχείρημα, καθώς θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός τριετίας, που θα αφήσει το εκπαιδευτικό σύστημα να ανασάνει.