Αρχική Τελευταία Νέα Πότε θα διεξαχθεί ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού το 2023

Πότε θα διεξαχθεί ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού το 2023

 

ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού στις 18 και 19 Μαρτίου 2023

Υπέγραψαν τη συμφωνία οι φορείς της πόλης με τη διοργανώτρια εταιρεία

Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ, ΕΤΑΛ και η διοργανώτρια εταιρεία D.M.C.-S.A.S. EVENT LTD συνεχίζουν τον απολύτως επιτυχημένο θεσμό του Μαραθωνίου Λεμεσού, της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που αγκαλιάστηκε από αθλητές και κοινό. Οι τρεις φορείς και η διοργανώτρια εταιρεία σφράγισαν τη συμφωνία με τις υπογραφές τους.

Η συμφωνία που υπογράφηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, προνοεί ότι οι φορείς συμφωνούν να στηρίξουν την εταιρεία στη διοργάνωση του Μαραθωνίου για τα επόμενα πέντε χρόνια, με την προοπτική ανανέωσης από χρόνο σε χρόνο και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Όλα τα έξοδα και δαπάνες για την αρτιότητα της διοργάνωσης, θα αναληφθούν από την εταιρεία. Οι φορείς θα έχουν την ευθύνη στήριξης και προβολής του Μαραθωνίου. Ο Δήμος Λεμεσού, θα παρέχει την στήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό στην βάση ενός καταλόγου που θα συμφωνείται για κάθε διοργάνωση από χρόνο σε χρόνο» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, υποδεικνύοντας και τη σύσταση ειδικής επιτροπής ποιοτικού ελέγχου και συντονισμού του Μαραθωνίου.

Περαιτέρω, η σύμβαση που υπογράφηκε προνοεί ότι οι φορείς θα καθορίζουν ποιοτικά κριτήρια και δείκτες επιτυχίας του Μαραθωνίου και πως έχουν το δικαίωμα εάν υπάρξει αποτυχία να αποσύρουν την στήριξη προς την διοργάνωση. Ο ανάδοχος θα αποδεκτεί και θα υλοποιεί την στρατηγική ανάπτυξης που θα αποφασιστεί από την επιτροπή και υποχρεούται να ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τους δείκτες. Οι αθλητές οι οποίοι θα συμμετάσχουν και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΚΟΕΑΣ θα λαμβάνουν μέρος στον Μαραθώνιο και στις άλλες παρόμοιες οργανώσεις χωρίς να καταβάλουν οπουδήποτε τίμημα. Ο ανάδοχος, σε αντιπαροχή αυτής της στήριξής, θα καταβάλει 20 χιλιάδες ευρώ στους φορείς, και το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά 1000 ευρώ το χρόνο. Τα χρήματα αυτά θα κατατίθενται σε λογαριασμό που θα διαχειρίζονται οι τρεις φορείς για αθλητικούς σκοπούς και έργα.

Ο Δήμαρχος παρά τα όσα προηγήθηκαν και τις διαφωνίες που προέκυψαν με τον ΓΣΟ, τον κάλεσε για μία ακόμη φορά να επανέλθει στο μνημόνιο συνεργασίας. «Η φυσική θέση του ΓΣΟ είναι μαζί με τους φορείς της πόλης, αυτό προτάσσει η ιστορία του ΓΣΟ. Η πόρτα συνεργασίας είναι ανοικτή και δεν πρόκειται να κλείσει» είπε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ κ. Αντρέας Τσουλόφτας μίλησε για μια αθλητική και συνάμα επιχειρηματική διοργάνωση, καθώς προβάλλει τη Λεμεσό παγκοσμίως. «Σαν Επιμελητήριο θα στηρίζουμε όσο μπορούμε την οργάνωση και την χρηματοδότηση του Μαραθωνίου για το μέλλον. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι γιατί έχουμε καταλήξει σε αυτή την συμφωνία» είπε.

«Ο ΓΣΟ είναι σύλλογος δικός μας, είναι μέρος της Λεμεσού και πρέπει να το αντιληφθεί» είπε από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΕΤΑΛ Τόνης Αντωνίου και τον κάλεσε να συμμετάσχει. Και αναφέρθηκε στη σημασία προβολής της διοργάνωσης. «Ήδη είμαστε σε επικοινωνία για να φέρουμε δημοσιογράφους από το εξωτερικό ώστε να τον προβάλουμε τουριστικά τη Λεμεσό για να βοηθηθεί και περισσότερο η οικονομία της πόλη» είπε ο κ. Αντωνίου.

Ο Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας D.M.C.-S.A.S. EVENT LTD, Σπύρος Σπύρου, αναφέρθηκε στο όραμα με το οποίο ανέλαβε η εταιρεία την ευθύνη του Μαραθωνίου από το 2010. «Μετά από 10 διοργανώσεις έχουμε σήμερα έναν Μαραθώνιο των 15 χιλιάδων δρομέων, από 70 δρομείς που ήταν όταν αναλάβαμε. Σήμερα υπογράψαμε συμφωνία με τους φορείς της πόλης οι οποίοι μας ανέθεσαν την ευθύνη της διοργάνωσης για τα επόμενα 5 χρόνια. Αρκετός χρόνος για να μπορούμε να ονειρευτούμε και να δουλέψουμε για ακόμη μεγαλύτερη, πιο μαζική, πιο αγωνιστική, πιο εορταστική διοργάνωση» είπε.

Σημειώνεται ότι το 2023 η διοργάνωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού θα είναι διήμερη. Θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου με εκκίνηση όπως κάθε χρόνο από το πανέμορφο πολυλειτουργικό πάρκο του Μόλου. Η ιστοσελίδα του Μαραθωνίου είναι σε λειτουργία και οι εγγραφές γίνονται ήδη δεκτές, με όλες τις ενδείξεις να προϊδεάζουν για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.