Αρχική Τελευταία Νέα The Guardian: Καλώς ήλθατε στο Λίμασολγκρατ: Η πόλη πλούσια σε ρωσικά χρήματα

The Guardian: Καλώς ήλθατε στο Λίμασολγκρατ: Η πόλη πλούσια σε ρωσικά χρήματα

Screen Shot 2018-02-17 at 1.36.32 PM copy.jpg

Διάσημη και στα διεθνή ΜΜΕ η Λεμεσός για τη ραγδαία ανάπτυξη και τον εισερχόμενο πλούτο ξένων επενδυτών. Πως όμως αυτή η ανάπτυξη σχολιάζεται και παρουσιάζεται μέσα από τον διεθνή τύπο; Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian η Λεμεσός ή αλλιώς Limassolgrad είναι η πιο πλούσια πόλη σε Ρωσικό χρήμα.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την οικονομική κρίση και διάσωση της Κύπρου, η Λεμεσός βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτη εξέλιξη ανάπτυξης ακινήτων που τροφοδοτείται από ρωσικά χρήματα.

Στη μαρίνα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του νησιού, που άνοιξε το 2014, σούπερ-γιοτ ξεπηδούν μπροστά από βίλες αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ, μαζί με τα πλοία υποστήριξης που φέρουν ελικόπτερα και άλλα αξεσουάρ των εξαιρετικά πλούσιων επενδυτών.

Screen Shot 2018-02-17 at 1.36.32 PM copy.jpg

Κοιτάξτε ανατολικά της μαρίνας και ο ορίζοντας αρχίζει να γεμίζει με κουρανοξύστες πολυτελών κατοικιών. Κοιτάξτε δυτικά και μέχρι το 2021 το μεγαλύτερο καζίνο της Ευρώπης πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του. Η επένδυση των 550 εκατ. Ευρώ στοχεύει στην προσέλκυση τουλάχιστον 300.000 τουριστών και 11.000 θέσεων εργασίας.

Είναι οι Ρώσοι που συρρέουν στη Λεμεσό, επενδύωντας σε ιδιότητες κατά μήκος της νότιας ακτής του νησιού. Πολλοί είναι οι επενδυτές που “αγοράζουν για να φύγουν”, με τις περισσότερες από τις βίλες γύρω από τη μαρίνα να παραμένουν άδειες από ιδιοκτήτες που προτιμούν να ζουν αλλού και θέλουν απλά να αποκτήσουν ένα κομάτι από την “Ευρώπη”.

Δείτε όλο το άρθρο ΕΔΩ