Αρχική Portfolio Θέατρο – Ύψωνας: Ανεβαίνει το έργο «Ανδρέας Παναγίδης»

Θέατρο – Ύψωνας: Ανεβαίνει το έργο «Ανδρέας Παναγίδης»

Το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου, ο Δήμος Ύψωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Ύψωνα φιλοξενούν στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα την θεατρική ομάδα “Το Παρασκήνιο” με το θεατρικό έργο του Γιώργου Θεοδοσίου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ».

 

Μια παράσταση ντοκουμέντο για τον ήρωα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΔΗ από την θεατρική ομάδα “Το Παρασκήνιο”

Ο μοναδικός πατέρας της αγχόνης, του βραβευμένου συγγραφέα και προέδρου της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου Γιώργου Θεοδοσίου, σε σκηνοθεσία Ξένιου Ξενοφώντος.

Ο συγγραφέας Γιώργος Θεοδοσίου, καταφέρνει στα 50 λεπτά που διαρκεί η παράσταση να παρουσιάσει, με αριστουργηματικό τρόπο, τη συγκλονιστική ζωή και δράση του Ήρωα Ανδρέα Παναγίδη, την ένταξη του στην ΕΟΚΑ, τη σύλληψη και τον απαγχονισμό του στις κεντρικές φυλακές, στις 21 Σεπτεμβρίου 1956, ήταν μόνο 22 ετών, ενώ ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Ξένιος Ξενοφώντος, σκηνοθετεί με απόλυτο σεβασμό στον Ήρωα και στο έργο.

Συμμέτεχουν οι ηθοποιοί: Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Νάντια Χαραλάμπους, Σκεύος Πολυκάρπου, Γαλάτεια Ζήνωνος, Στέφανος Σωτηρίου και Ξένιος Ξενοφώντος.

Σάββατο 06/04/2024

Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(Μπορείτε να κρατήσετε την θέση σας μέσα απο την εφαρμογή του Δήμου Ύψωνα e-psonas πατώντας πάνω στην εκδήλωση. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή απο τους πιο κάτω συνδέσμους.)

https://play.google.com/store/apps/details…

https://apps.apple.com/cy/app/e-psonas/id1448345553

Πληροφορίες στο 25395600 (εσωτ. 8 )

ή μέσω email: [email protected]