Αρχική Τελευταία Νέα Θέμα ημερών να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό στο ΓΝ Λεμεσού

Θέμα ημερών να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό στο ΓΝ Λεμεσού

Θα χρησιμοποιηθεί ο 5ος όροφος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για νοσηλεία θετικών περιστατικών

Αν συνεχιστεί ο τριψήφιος αριθμός περιστατικών κορωνοϊού, τότε είναι θέμα ημερών να χρησιμοποιηθεί ο 5ος όροφος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για νοσηλεία θετικών περιστατικών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Δρ.Πάμπος Χαριλάου, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες ότι προσβλήθηκε από τον ιό νοσηλευτήρια στη μαιευτική κλινική.

Το ογκολογικό τμήμα του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού μετακινήθηκε από τον 5ο όροφο, ώστε να ετοιμαστεί για να δεχθεί ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς το Νοσοκομείο Αναφοράς και ο ειδικός θάλαμος στο ΓΝ Λευκωσίας φτάνουν στα όρια τους.

«Αν συνεχίσουμε με τριψήφιους αριθμούς θετικών κρουσμάτων θεωρούμε πως είναι θέμα ημερών να έρθουν θετικά περιστατικά Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας, στον 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού», είπε ο κ.Χαριλάου, σημειώνοντας ότι στον ίδιο όροφο εξακολουθεί να λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική, η οποία αν κριθεί αναγκαίο θα μετακινηθεί και αυτή σταδιακά.

Σε σχέση με το περιστατικό κορωνοϊού σε νοσηλεύτρια της μαιευτικής κλινικής, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ είπε πως η νοσηλεύτρια βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, γίνεται ιχνηλάτηση και λαμβάνονται όλα τα μέτρα, όπως απολύμανση χώρων κ.α.

«Δεν αναμένουμε να έχουμε προβλήματα στο προσωπικό, το οποίο φέρει τις μάσκες και τις στολές του και αυτά τα περιστατικά είναι πλέον κάτι που έχουμε συνηθίσει και είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.