Αρχική Πρόταση Thois Old School Barbershop – Μοντέρνο κουρείο για άντρες με την κλασσική...

Thois Old School Barbershop – Μοντέρνο κουρείο για άντρες με την κλασσική γοητεία των 70’ς

DSC_0634.jpg

Από τους παλαιότερους στο χώρο του και τους πιο γνωστούς στη Λεμεσό, ο κύριος Θόης με τον εγγονό του επίσης Θόη, ανοίγουν την πόρτα του κουρείου τους και μας διηγούνται μια πατροπαράδοτη ιστορία.

DSC_0634.jpg

Ο παππούς Θόης έμαθε την τέχνη του αντρικού κουρέματος το 1959 και 3 χρόνια αργότερα, το 1962 κατάφερε να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στην οδό Ανεξαρτησίας η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Με Παγκύπριες αλλά και διεθνής διακρίσεις, το κουρείο Θόης είναι από τα παλαιότερα και πιο γνωστά στη Λεμεσό. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Κουρέων και Κομμωτών Λεμεσού για 40 περίπου χρόνια, από το 1976 μέχρι πέρυσι.

DSC_0642.jpg

Τα ηνία της επιχείρησης φαίνεται να είναι έτοιμος να αναλάβει ο εγγονός του Θόης ο οποίος παρακολούθησε την τέχνη στη σχολή κομμωτικής Μόδεστος αλλά και στην Αθήνα στη σχολή Vang, ενώ από μικρός θαύμαζε τη δουλειά του παππού του. O Θόης με νέα αισθητική και δυναμισμό ανακαινίζει το κατάστημα του παππού του, δίνοντας μια νέα μοντέρνα αισθητική που παρόλα αυτά δεν χάνει τη γοητεία και την τέχνη περασμένων δεκαετιών.

DSC_0613.jpg

DSC_0619.jpg

Προσφέροντας το κλασσικό παραδοσιακό κούρεμα και ξύρισμα με τη λεπίδα και τον αφρό αλλά και νέες τεχνικές, συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασσικό κάνοντας το μοναδικό και συνάμα πρωτοπόρο. Μαύρη μάσκα, και αποτρίχωση – καθαρισμός με κλωστή είναι μερικά από τα νέα τεχνάσματα που προσφέρει στο χώρο του. 

DSC_0622.jpg

DSC_0636.jpg

DSC_0663.jpg

DSC_0700.jpg

DSC_0687.jpg

Κείμενο & Φωτογραφίες: Αντρέας Χρυσοστόμου

Όλο το υλικό ανήκει στο Lemesos-Blog. Oποιαδήποτε αναδημοσίευση ή προώθηση από άλλη σελίδα χωρίς αναφορά απαγορεύεται.