Αρχική Τελευταία Νέα Θύμα διαδικτυακής απάτης $156.000 εταιρεία στη Λεμεσό- Έτσι τους ξεγέλασαν

Θύμα διαδικτυακής απάτης $156.000 εταιρεία στη Λεμεσό- Έτσι τους ξεγέλασαν

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε χθες στο ΤΑΕ Λεμεσού από 50χρονο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από ηλεκτρονική αλληλογραφία της εταιρείας στην οποία εργάζεται, με συνεργάτιδα εταιρεία άλλης χώρας, υπάλληλος της πρώτης εταιρείας, προχώρησε σε έμβασμα ύψους 156 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η απάτη έγινε αντιληπτή όταν, ενημερώθηκαν από τη συνεργάτιδα εταιρεία, ότι η πληρωμή δεν καταβλήθηκε ποτέ.

Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν παραποιημένη.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταβάλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.