Αρχική Τελευταία Νέα Τι αναφέρει η Πυροσβεστική για την μεγάλη φωτιά της Μαθικολώνης στη Λεμεσό

Τι αναφέρει η Πυροσβεστική για την μεγάλη φωτιά της Μαθικολώνης στη Λεμεσό

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 17ης Αυγούστου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 18ης Αυγούστου 2022, ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 14 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.

 

Στις 17:38, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά παρά την κοινότητα Μαθικολώνης της επαρχίας Λεμεσού.

Η πυρκαγιά είχε καταστεί διαχειρίσιμη στις 06:40 ωστόσο κατέκαψε τέσσερα εκτάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα (χαρουπιές και ελαιόδεντρα).

Επιπρόσθετα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να προστατεύσει μεμονωμένη κατοικία, την οποία είχε πλησιάσει η πυρκαγιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέδραμαν έξι στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού και την Ε.Μ.Α.Κ.

Το έργο πυρόσβεσης ενίσχυσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, πέντε φορητές μονάδες πυρόσβεσης και 2 προωθητές γαιών, καθώς και φορητές μονάδες πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας, την Πολιτική Άμυνα, τα Κοινοτικά Συμβούλια Μαθικολώνης και Ακρούντας και ένα όχημα μεταφοράς νερού από την Επαρχιακή Διοίκηση. Τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν με ρίψεις νερού εναέριες δυνάμεις, μετά από ενεργοποίηση του Σχεδίου ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ (πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα). Το ελικόπτερο της Μ.Α.ΕΠ. συνέδραμε ως εναέριος συντονιστής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για επιφυλακή και πλήρη κατάσβεση όλων των εστιών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.