Αρχική Τελευταία Νέα Τι αναφέρει η Wolt για την απεργία των διανομέων

Τι αναφέρει η Wolt για την απεργία των διανομέων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Wolt σχετικά με την απεργία των διανομέων.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία αναφέρει ότι αποτελεί πάντα προτεραιότητά μας η διασφάλιση μιας δίκαιης και αποδοτικής συνεργασίας με τους συνεργάτες, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Wolt.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Σχετικά με το θέμα που απασχόλησε σήμερα τη δημοσιότητα θα θέλαμε από την πλευρά της Wolt να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Στην Κύπρο η Wolt συνεργάζεται με εταιρείες διαχείρισης στόλου και αυτοαπασχολούμενους διανομείς. Μέσω των δύο αυτών μορφών συνεργασίας, περισσότεροι από 2.800 διανομείς είχαν, εντός του 2022, την ευκαιρία να αποκτήσουν εισόδημα.

Περισσότερο από το 80% των διανομέων που εξυπηρετούν παραγγελίες της Wolt εργάζονται σε εταιρείες διαχείρισης στόλου, η πλειοψηφία των οποίων παρέχει υπηρεσίες διανομής και σε άλλες πλατφόρμες. Η Wolt, μέσω των συμβολαίων που συνάπτει με τις εταιρείες αυτές, απαιτεί τη συμμόρφωση με όλους τους σχετικούς νόμους και διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη συνεργασία αν διαπιστωθεί κάτι μη νόμιμο, πράγμα που έχει κάνει στο παρελθόν. Το μοντέλο εργασίας έχει εξηγηθεί επαρκώς και στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εργασίας.

Αναφορικά με ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την αμοιβή για κάθε παραγγελία: Με το νέο μοντέλο, οι μέσες ωριαίες απολαβές αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες 6 εβδομάδες και κυμαίνονται πλέον στα 8,5 €. Πιστεύουμε ότι το νέο μοντέλο είναι πιο δίκαιο καθώς αμείβει κάθε διανομή με γνώμονα την πραγματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολοκλήρωσή της.

Κάθε διανομέας βλέπει πάντοτε την τιμή της διανομής εκ των προτέρων και έχει το δικαίωμα να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει, χωρίς μάλιστα κανένα περιορισμό ως προς τον αριθμό των απορρίψεων.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της διανομής: η ώρα, η απόσταση, η προσβασιμότητα στον έμπορο ή τον πελάτη και η διαθεσιμότητα των διανομέων. Ορισμένες φορές επηρεάζουν και οι καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και οι αμοιβές είναι δυναμικές καθώς ανταποκρίνονται στους διαφορετικούς παράγοντες. Ως αποτέλεσμα, κάποιες παραγγελίες πληρώνονται πλέον περισσότερο και άλλες λιγότερο από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν.

Στη Wolt σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε διανομέα να εκφράσει την άποψή του. Ο λόγος για τον οποίο ανεστάλησαν συγκεκριμένοι λογαριασμοί διανομέων είναι η αποδοχή παραγγελιών χωρίς να πραγματοποιείται η παράδοση και ως εκ τούτου, έπρεπε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της πλατφόρμας και η εξυπηρέτηση του πελάτη.

Αποτελεί πάντα προτεραιότητά μας η διασφάλιση μιας δίκαιης και αποδοτικής συνεργασίας με τους συνεργάτες μας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Wolt.