Αρχική Τελευταία Νέα Τι απαντά ο Δήμαρχος Λεμεσού για στην πρόταση ΓΣΟ για συνεργασία αναδόχων...

Τι απαντά ο Δήμαρχος Λεμεσού για στην πρόταση ΓΣΟ για συνεργασία αναδόχων στον μαραθώνιο

Η συνεργασία για τον Μαραθώνιο της Λεμεσού γίνεται σε επίπεδο φορέων της πόλης και αν ο ΓΣΟ επιθυμεί να συνεργαστεί, πρέπει να τιμήσει το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψε με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης.

Αυτό δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σχολιάζοντας την πρόταση του ΓΣΟ για συνδιοργάνωση του Μαραθωνίου Λεμεσού μεταξύ του αναδόχου που ο Σύλλογος συμφώνησε να συνεργαστεί και του αναδόχου με τον οποίον ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕΛ και η ΕΤΑΛ, αποφάσισαν να συμπορευτούν.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απόφαση του ΓΣΟ να μην ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος ανάδοχο και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων, οι δημοτικές Αρχές ανέλαβαν την πρωτοβουλία για σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας των τεσσάρων φορέων της πόλης, με στόχο να συνεχιστεί η επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων χρόνων.

Ωστόσο, η απόφαση του ΓΣΟ να προχωρήσει σε συμφωνία με νέο ανάδοχο έφερε ρήξη στις σχέσεις του με το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος θεωρεί ότι πρόκειται για μονομερής απόφαση, για την οποία έπρεπε να είχαν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ προχώρησαν τελικά στην υπογραφή συμφωνίας με την επί 11 χρόνια διοργανώτρια εταιρεία του μαραθωνίου, έχοντας ως γνώμονα, όπως αναφέρουν, την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του θεσμού, ενώ την ίδια ώρα ο ΓΣΟ απέρριψε το μνημόνιο συνεργασίας.

Αποτέλεσμα ήταν οι δύο πλευρές να προχωρήσουν, μέσω των αναδόχων τους, στην προώθηση ξεχωριστών μαραθωνίων, την ίδια μάλιστα ημερομηνία (18-19 Μαρτίου 2023), όπως παρουσιάζονται και στο καλεντάρι της Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), δηλαδή τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού και τον ΓΣΟ Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού.

Την περασμένη Παρασκευή ο ΓΣΟ ανακοίνωσε την απόφαση του να στηρίξει πρόταση του αναδόχου του για συνδιοργάνωση του μαραθωνίου από τις δυο εταιρείες, ώστε να παραμείνει ο επίσημος μαραθώνιος της ΚΟΕΑΣ στη Λεμεσό και τα καθαρά έσοδα να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ερωτηθείς σχετικά από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος της πόλης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε «η συνεργασία γίνεται στο επίπεδο των φορέων της πόλης».

«Αν ο ΓΣΟ επιθυμεί ειλικρινά να συνεργαστεί με τους θεσμούς υπάρχει δρόμος και τρόπος, να τιμήσει τη συμφωνία που υπέγραψε μαζί με τους φορείς της πόλης μας», είπε και πρόσθεσε ότι «η πόρτα είναι ανοικτή και εμείς προχωρούμε στην υλοποίηση της συναπόφασης όλων των θεσμών».