Αρχική Λεμέσιος Τι δηλώνει ο Δήμος Λεμεσού για τον παιδότοπο του Δημόσιου Κήπου

Τι δηλώνει ο Δήμος Λεμεσού για τον παιδότοπο του Δημόσιου Κήπου

Διευκρινίσεις Δήμου Λεμεσού για παιδότοπο δημόσιου κήπου – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Για τις εξελίξεις σε σχέση με τον παιδότοπο του δημόσιου κήπου, ένα μέρος του οποίου σύμφωνα με προχθεσινό δημοσίευμα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς η δωρεά που έλαβε εξαντλήθηκε, ενημερώνει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει πως ο αρχικός σχεδιασμός για την αναβάθμιση του παιδότοπου περιλάμβανε δύο διακριτά τμήματα , το κύριο μέρος – μια σύγχρονη παιδική χαρά που λειτουργεί από τα τέλη Μαΐου – και ένα μικρότερο συμπληρωματικό μέρος, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

«Οι δωρητές έχουν ενημερώσει το Δήμο ότι έχουν καλύψει τον συμφωνημένο προϋπολογισμό, δαπανώντας το ποσό του 1,75 εκατ. ευρώ για το έργο, ποσό που περιλαμβάνει όλες τις μελέτες, υλικά και εργασίες για τον παιδότοπο, χωρίς καμιά επιβάρυνση στα ταμεία του Δήμου», προστίθεται.

Σημειώνει ότι πρόθεση των δωρητών είναι να παραχωρήσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια και άλλα υλικά που έχουν ήδη αγοραστεί για το μικρότερο συμπληρωματικό μέρος, στο Δήμο Λεμεσού, για να αξιοποιηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης που θα καθοριστεί από τον Δήμο, σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών της Λεμεσού.

Όσον αφορά στο μικρότερο συμπληρωματικό χώρο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο προκαταρκτικές εργασίες και ο Δήμος Λεμεσού μελετά διάφορες επιλογές για διαμόρφωση του χώρου η οποία θα περιλαμβάνει τοπιοτέχνηση, παγκάκια και ίσως ένα πολύ μικρό αριθμό παιγνιδιών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Δήμος Λεμεσού, ευχαριστεί τους δωρητές για τη γενναιοδωρία τους προς την πόλη και για την αγάπη τους προς τα παιδιά μας, υποδεικνύοντας ότι «η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η χαρά και ο ενθουσιασμός με τον οποίο τα παιδιά και οι οικογένειες της πόλης μας αγκάλιασαν τον αναβαθμισμένο, σύγχρονο και υπέροχο παιδότοπο της Λεμεσού».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜειωμένη η ζήτηση ηλεκτρισμού λόγω διακοπών
Επόμενο άρθροΟ δρόμος της Λεμεσού που «ταλαιπωρεί» συμπολίτες μας με αναπηρία