Αρχική Πρόταση Τι συμβαίνει με τα σκάφη της Μαρίνας Λεμεσού κάθε φθινόπωρο (Photos +...

Τι συμβαίνει με τα σκάφη της Μαρίνας Λεμεσού κάθε φθινόπωρο (Photos + Video)

Ως γνωστό η Μαρίνα Λεμεσού φιλοξενεί και προσφέρει σύγχρονες ανέσεις στους ιδιοκτήτες και χειριστές σκαφών από όλη την Μεσόγειο και την Ευρώπη.
Σε κάθε ελλιμενισμό το προσωπικό της Μαρίνας υποδέχεται τους επισκέπτες ή διαμένοντες της Μαρίνας και προσφέρει υπηρεσίες όπως παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, διαδικτύου, καυσίμων, μηχανικών επισκευών κλπ.

Ωστόσο με την έναρξη του φθινοπώρου αρκετά σκάφη βγαίνουν εκτός της θάλασσας για επισκευή ή για φύλαξη κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών. Γι΄ αυτό και στο χώρο υπάρχει μεγάλος γερανός όπου μεταφέρει τα σκάφη εκτός νερού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου η ομάδα μηχανικής υποστήριξης αναλαμβάνει να επισκευάσει τυχών φθορές.

IMG 0167 resize

Ο Βασίλης Καρεκλάς, Assistant Marina Manager ανάφερε στο LemesosBlog ότι “Η περίοδος αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, καθώς πολλά σκάφη έχουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διανύσει αρκετά μίλια και χρειάζονται επισκευή η μηχανική αναβάθμιση έτσι ώστε κατά την διάρκεια του χειμώνα να είναι σε άριστη κατάσταση περιμένοντας μέχρι τα επόμενα ταξίδια”, ενώ απάντησε και στις υπόλοιπες ερωτήσεις μας.

  • Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για να βγει ένα σκάφος εκτός της θάλασσας και ποιες υπηρεσίες προσφέρονται σε ότι αφορά αυτή τη διαδικασία στη Μαρίνα Λεμεσού;

Αφού λάβουμε κάποιο αίτημα μέσω τηλεφώνου ή αλληλογραφίας για να χρησιμοποιήσει κάποιο σκάφος το ναυπηγείο της Μαρίνα Λεμεσού, ζητούμε ορισμένα έγγραφα από τον πελάτη για να προσδιορίσουμε εάν μπορεί να προχωρήσει η ανύψωση του σκάφους. Για παράδειγμα, η εγγραφή του σκάφους η οποία προσδιορίζει το μήκος, το πλάτος, το βάρος, την ασφάλιση και το τεχνικό σχέδιο του σκάφους αποτελεί ένα από τα έγγραφα που πρέπει να έχουμε στη διάθεση μας για να ταυτοποιήσουμε εάν το σκάφος μπορεί να ανυψωθεί. Στη συνέχεια, επικοινωνούμε με το πελάτη για να επιβεβαιώσουμε ότι το σκάφος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας και ζητάμε τις επιθυμητές ημερομηνίες ανέλκυσης και καθέλκυσης. Αποστέλλουμε στο πελάτη μερικά έγραφα για τη διαδικασία και εφόσον ο πελάτης είναι σύμφωνος, τα υπογράφει για να ολοκληρωθεί η κράτηση.

IMG 0261 resize

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι οι πιο κάτω:

  • Ανέλκυση
  • Πλύσιμο υπό πίεση τον υφάλων του σκάφους
  • Υπηρεσίες φύλαξης
  • Καθέλκυση
  • Πόσα χρόνια εργάζεστε σε αυτό τον τομέα και ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε;

Γενικότερα, στο θαλάσσιο τομέα εργάζομαι συνολικά 15 χρόνια. Στον τομέα της Μαρίνας και του ναυπηγείο τα τελευταία 8 χρόνια.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά προκλήσεις λόγω της επικινδυνότητας της εργασίας μας. Απαιτείται συνεχώς έλεγχος του εξοπλισμού, συγκέντρωση και συνεχής εκπαίδευση για αποφυγή ατυχημάτων. Μία περίπτωση που θυμάμαι πολύ έντονα στο παρελθόν, ήταν όταν ειδοποιήθηκα αργά το βράδυ ότι ένα σκάφος έπαιρνε νερό λόγο μηχανικού προβλήματος και χρειαζόταν η άμεση ανέλκυση. Σε αυτές τις συνθήκες έπρεπε να δράσουμε άμεσα και με επαγγελματισμό, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

  • Πόσο κοστίζει και πως κοστολογούνται οι υπηρεσίες φύλαξης και συντήρησης σκαφών εκτός της θάλασσας στη Μαρίνα Λεμεσού;

Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ακριβής κοστολόγηση για φύλαξη και συντήρηση κάποιου σκάφους εκτός θάλασσας, καθώς στη Μαρίνα Λεμεσού αλλά και σε όλες της μαρίνες ανά το παγκόσμιο, οι τιμές προσδιορίζονται από το μέγεθος του κάθε σκάφους και το χρονικό περιθώριο το οποίο θα χρειαστεί στο ναυπηγείο.

IMG 0221 19 resize

  • Υπάρχει κατώτατο και ανώτατο όριο μεγέθους των σκαφών που προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

Το κατώτερο μέγεθος σκάφος για ανέλκυση/καθέλκυση είναι 7,50 μέτρα και το ανώτατο είναι 30 μέτρα. Φυσικά, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι το σκάφος δεν μπορεί να υπερβαίνει  το συνολικό βάρος τον 100 τόνων που είναι το όριο ασφαλούς χρήσης των μηχανημάτων μας.

*Ευχαριστούμε την διεύθυνση της Μαρίνα Λεμεσού που δίνει την άδεια της για την δημοσίευση υλικού.