Αρχική Τελευταία Νέα Την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη μέτρων όπως σε άλλες...

Την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη μέτρων όπως σε άλλες χώρες, εξέφρασε ο ΠτΔ

Σαφή προειδοποίηση για ενδεχόμενη αυστηροποίηση των  μέτρων κατά της πανδημίας , σε περίπτωση μη τήρησης των υφιστάμενων, απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Τόνισε ότι παγκοσμίως καταγράφεται νέα εξαρση της πανδημίας και υπέδειξε πως συγκρινόμενη με άλλες χώρες, η Κύπρος προσπαθεί να διαχειριστεί τις ελευθερίες των πολιτών και των επαγγελματιών, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown λόγω της πανδημίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη τόσο αυστηρών μέτρων, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.

Επισήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς όπως εξήγησε, εάν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, αναπόφευκτα θα υπάρξει αυστηροποίησή τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι αυτό το οποίο προέχει, είναι η υγεία όλων και η οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, αλλά και του κράτους.

Αναφερόμενος στο κυπριακό είπε ότι δεν διαβλέπει εξελίξεις μέχρι το τέλος του έτους.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι σε κάποια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι απαράδεκτες αξιώσεις και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, που δεν συμβαδίζουν με κανένα ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι θα ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, εάν ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποφασίσει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, χωρίς να θέσει την πρόθεσή του ενώπιον των συλλογικών οργάνων του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δεν ασχολείται με ότι γράφεται και με όσους ασχολούνται με τις προεδρικές εκλογές.

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος θα είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι το 2023 και τις όποιες αποφάσεις του θα τις λάβει την ώρα που πρέπει.

Τέλος και σε σχέση με το αν υπάρχει πρόθεση αναπομπής μέρους της νομοθεσίας γιά τον προϋπολογισμό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αναμένουν την τελική νομοθεσία πού εγκρίθηκε από τη Βουλή και θα μελετηθεί το όποιο ενδεχόμενο.

Οι δηλώσεις τού Προέδρου έγιναν κατά την άφιξή του στο δημοτικό θέατρο Λατσιών για την ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Δήμων.