Αρχική Τελευταία Νέα Την κακοποιούσε ο 34χρονος και την χτυπούσε η μητέρα της – «Γολγοθάς»...

Την κακοποιούσε ο 34χρονος και την χτυπούσε η μητέρα της – «Γολγοθάς» επί οκτώ χρόνια για ανήλικη

Σοκ προκαλούν όσα αποτροπιαστικά βίωνε επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, στα χέρια του 34χρονου συμβίου της μητέρας της, ένα ανήλικο κοριτσάκι, το οποίο βρήκε τη δύναμη στα 16 της χρόνια να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία.

Πέραν από τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 34χρονο, κατήγγειλε πως είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα της τι συνέβαινε, ωστόσο αυτή δεν την πίστευε και την κτυπούσε.

Την Παρασκευή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων στον 34χρονο, ο οποίος είναι αλλοδαπός. Σε άλλη ημερομηνία, καταδικάστηκε, εξάλλου, σε 16 μήνες φυλάκιση και η 38χρονη μητέρα της ανήλικης με την κατηγορία της βίας στην οικογένεια.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ του 2014-2021 σε σπίτι στην επαρχία Λάρνακας, με τον 34χρονο ν’ αναγκάζει το ανήλικο θύμα να προβαίνει επί χρόνια σε απερίγραπτες πράξεις, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Όταν ξεκίνησε να την κακοποιεί σεξουαλικά η ανήλικη ήταν 8 χρόνων και ο γολγοθάς της τελείωσε στα 16 της, όταν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Η ανήλικη ήταν η κύρια μάρτυρας της δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με την κατάθεσή της να κρίνεται ως αξιόπιστη.

Καταδικάζοντας τον 34χρονο το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, παράλληλα με την ποινή, εξέδωσε διάταγμα το οποίο του απαγορεύει για τα επόμενα 12 χρόνια, να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών.

Ο καταδικασθείς παραπέμφθηκε στην Αρχή Εποπτείας τόσο κατά τη διάρκεια εγκλεισμού του στις Κεντρικές Φυλακές, όσο και για περίοδο τεσσάρων χρόνων μετά την αποφυλάκισή του.
Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Μόνιμο Κακουργιοδικείο «ο κατηγορούμενος συγκατοικούσε με το θύμα και προέβη στην διάπραξη των αδικημάτων καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης, επιρροής κι εξουσίας σ’ αυτό». Περαιτέρω, σημειώνει, «το θύμα κλήθηκε και κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, βιώνοντας εκ νέου μέσα από τη δίκη τα όσα βίωσε».

Σημειώνεται πως το δικαστήριο έλαβε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου το λευκό ποινικό του μητρώο, το γεγονός πως δεν άσκησε σωματική βία στο θύμα και το ότι η εγκληματική συμπεριφορά του δεν συμπεριλάμβανε συνουσία με την ανήλικη.