Αρχική Λεμέσιος Την στιγμή που το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας ασφυκτιεί από την έλλειψη...

Την στιγμή που το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας ασφυκτιεί από την έλλειψη χώρων, 210 εκατομμύρια για μια Πολυτεχνική!

Χθες ο ανώτατος άρχοντας της Κυπριακής Πολιτείας κι΄ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας Αναπτύξεως ο οποίος διθυραμβικά και βεβαίως με απόφαση του υπουργικού μας “φόρτωσε” με το χρέος, έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση υπερσύγχρονης Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία.

Και βεβαίως αν δεν γνωρίζετε δεν μιλάμε για ένα έργο πέντε-δέκα εκατομμυρίων! Μιλάμε για 210 ολόκληρα εκατομμύρια τα οποία φορτώθηκαν οι φορολογούμενοι, όλοι μας, για να δημιουργηθεί μια σχολή μεγαλύτερη από ένα εξιδικευμένο τεχνολογικό πανεπιστήμιο το οποίο λειτουργεί μόλις 100 χιλιόμετρα από εκεί.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα περί δύναμης του λόμπυ του Πανεπιστημίου Κύπρου, της προπαγάνδας που γίνεται για κάποιο λόγο από τα Μ.Μ.Ε. και της υπέρμετρης προβολής που δίνεται στο ΠΚ σε σχέση και με το ΤΕΠΑΚ. Θα το αφήσω απλά στη λογική του καθενός μας. Διαβάστε προσεκτικά τι έγραψα πιο πάνω.

Την ίδια ώρα το ΤΕΠΑΚ ασφυκτιεί από την έλλειψη χώρων κι΄από την αναποφασιστικότητα του κράτους στο να προχωρήσει η ανάπτυξη του στον Β’ πόλο όπως εδώ και χρόνια είχε σχεδιαστεί. Δηλαδή στα κτήρια της Τεχνικής Σχολής, του Παλιού Νοσοκομείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Αλλά και στην λειτουργία  νέων σχολών.

Θα κλείσω βάζοντας ακόμη όλους σας να σκεφτείτε, αν βεβαίως θέλετε, έστω νοερά ή απλά φανταστικά. Όχι με 210 εκατομμύρια αλλά έστω με 100, τι εγκαταστάσεις θα μπορούσε να φτιακτούν στο ΤΕΠΑΚ και τι ανάπτυξη θα έπαιρνε όλο το κέντρο της Λεμεσού; Αντ΄αυτού τα λεφτά πάνε σε ένα στην ουσία δεύτερο πολυτεχνείο.

Μάλλον αχρείαστο, ίσως πολυτέλεια και καθαρά υπερβολή για ένα μικρό κράτος!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…