Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 09/05/24

Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 09/05/24

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται παροδικά να είναι αυξημένες, ιδιαίτερα από την Παρασκευή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά παράλια δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα συνεχίσει να είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 18 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ το βράδυ θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις σε δυτικές περιοχές.

Το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες εποχικές τιμές.