Τμήμα Μετεωρολογίας – 1ο Δελτίο Καιρού 13/3/24

    Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει από αύριο.

    Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα παντού νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα νοτιοανατολικά παράλια, στους 21 στα δυτικά παράλια, στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

    Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά σε δυτικές περιοχές θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ασθενής βροχή στα βορειοδυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

    Αύριο ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά οι νεφώσεις τοπικά θα αυξηθούν και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και σε ανατολικές περιοχές, ενώ το βράδυ, ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά.

    Την Παρασκευή, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, αρχικά στο δυτικά και σταδιακά στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά.

    Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ωστόσο το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο.