Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 14/2/24

Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 14/2/24

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Η σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα, σταδιακά υποχωρεί.

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλάζι, με τα φαινόμενα ωστόσο σύντομα να καθίστανται μεμονωμένα, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν εκ νέου μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ωστόσο αργότερα θα καταστούν κυρίως καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 11 στα δυτικά παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο και την Παρασκευή αναμένεται αστάθεια στην περιοχή, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, τις απογευματινές κυρίως ώρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το Σάββατο, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο.