Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 22/2/24

Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 22/2/24

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια παράλια, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Σταδιακά ωστόσο, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα βορειοδυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή σε περιοχές νοτίως του Τροόδους.

Την Κυριακή ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο και περαιτέρω μικρή άνοδο την Κυριακή, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.