Αρχική Τελευταία Νέα Τμήμα Μετεωρολογίας: Ανεβαίνει στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία

Τμήμα Μετεωρολογίας: Ανεβαίνει στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία

Πρόγνωση μέχρι το Σάββατο – Δεν αποκλείονται βροχές

 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές μέχρι νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές μέχρι νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα καταστούν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 16 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο, στις πλείστες περιοχές του νησιού, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και μέχρι το απόγευμα, στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ασθενή βροχή. Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, το Σάββατο πρόσκαιρη μικρή άνοδο και την Κυριακή ξανά μικρή πτώση, για να συνεχίσει ωστόσο να κυμαίνεται πιο πάνω από τις κλιματολογικές μέσες τιμές της εποχής.