Αρχική Τελευταία Νέα To καμίνι συνεχίζεται… Κόκκινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες

To καμίνι συνεχίζεται… Κόκκινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Η Μετεωρογολική Υπηρεσία εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες με ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 45 βαθμούς σε περιοχές του εσωτερικού, γύρω στους 39 στα ανατολικά και τα νότια παράλια και γύρω στους 37 στα δυτικά και βόρεια παράλια καθώς και τα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση αλλά θα κυμανθεί σε επίπεδα τα οποία είναι πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.