Αρχική Πρόσωπα Το 3ο Δημοτικό του Ύψωνα κατάφερε να κάνει τη ζωή παιδιών στην...

Το 3ο Δημοτικό του Ύψωνα κατάφερε να κάνει τη ζωή παιδιών στην Αφρική… λίγο καλύτερη! (Φωτογραφίες)

«Σταγόνες νερού… θάλασσες αγάπης»

από το Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Γ΄

 

Με το σύνθημα αυτό τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα Γ΄ κατάφεραν να κάνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας στην Γκάνα της Αφρικής λίγο καλύτερη.

Τα σύνορα της Κύπρου πέρασαν με την εθελοντική τους δράση τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα Γ.

Τα παιδιά του σχολείου, γνώρισαν μέσα από τα διάφορα μαθήματά τους τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Αφρική, με μεγαλύτερο αυτό της πρόσβασής τους σε καθαρό νερό, και ενημερώθηκαν για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία που φοιτούν.

Μέσα από πολλές σχολικές δράσεις που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Γ΄ κατά τη φετινή σχολική χρονιά, τα παιδιά «μπήκαν στα παπούτσια» των άλλων συνανθρώπων μας και αποφάσισαν να κάνουν την ενσυναίσθηση πράξη. Αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα στον κόσμο γύρω τους και να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τα παιδιά στην Αφρική.

Με σύνθημα το «Σταγόνες νερού… θάλασσες αγάπης» έφτιαξαν με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών τους πήλινα γούρια, κολιέ, μπρελόκ, μαγνητάκια και τσάντες, τα οποία πούλησαν σε φιλανθρωπική αγορά που διοργάνωσαν στο χώρο του σχολείου.

Το ποσό που μαζεύτηκε, δόθηκε στην εθελόντρια Στέφανη Γρηγορίου, η οποία τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται ετησίως την Γκάνα της Αφρικής και πραγματοποιεί εθελοντικό έργο για τη στήριξη των ανθρώπων της περιοχής.

Χάρη λοιπόν στην εθελοντική δράση της Στέφανης Γρηγορίου, των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ύψωνα Γ΄, οι κάτοικοι στο χωριό Adunkwa στην Γκάνα της Αφρικής έχουν πλέον αποκτήσει καθημερινή πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Το υπόλοιπο ποσό από αυτό που μαζεύτηκε, αξιοποιήθηκε για τον εξοπλισμού του σχολείου Gyeke Darko M/A School στο χωριό Kyereban της Γκάνα.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • top
Προηγούμενο άρθροGuruPolitico: Ιδού η Ρόδος…!
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινές απολαύσεις x2 με νέα summer menus στα Jamie’s Italian και Jamie Oliver Kitchen.