Αρχική Τελευταία Νέα Το έργο ανέγερσης προσιτών κατοικιών από τον ΚΟΑΓ θα γίνει, είπε ο...

Το έργο ανέγερσης προσιτών κατοικιών από τον ΚΟΑΓ θα γίνει, είπε ο ΥΠΕΣ

Το έργο ανέγερσης προσιτών κατοικιών από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) στον Δήμο Λεμεσού θα γίνει, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου. Σε δηλώσεις στο περιθώριο περιφερειακής σύσκεψης με Προέδρους Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου, ο κ. Ιωάννου είπε ότι υπήρχε μια κακή εκτίμηση των γεγονότων το καλοκαίρι, οπότε και υποβλήθηκε από τον ΚΟΑΓ πρόταση για την ανέγερση των κατοικιών με κόστος 20 εκ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, ζητήθηκε από τον ΚΟΑΓ να υποβάλει ολοκληρωμένο σχέδιο για όλες τις ενέργειες που δρομολογούνται και όχι αποσπασματικά για την περίπτωση της Λεμεσού. Επεσήμανε επίσης «πως για τα λεφτά του φορολογουμένου πρέπει να δίνουμε λογαριασμό».

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο που υπέβαλε ο ΚΟΑΓ με μια σειρά δράσεων, περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο για την ανέγερση των πολυκατοικιών στην Λεμεσό, το οποίο συμπεριλήφθηκε και αποτελεί βασικό πυλώνα της στεγαστικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, είπε καταληκτικά ο κ. Ιωάννου.

ΑΚΕΛ: Απαραίτητη η υλοποίηση του έργου των 600 κατοικιών στη Λεμεσό

Η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ είχε υιοθετήσει την αξιοσημείωτη πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού και του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) για ανέγερση προσιτής στέγης με προσιτό ενοίκιο για εξακόσιες φτωχές οικογένειες, οδήγησε, παρά τις επικοινωνιακές φιέστες,  τον ΚΟΑΓ σε οικονομικό στραγγαλισμό, με αποτέλεσμα ο σχεδιασμός να μείνει στα συρτάρια, αναφέρει γραπτή δήλωση του Άριστου Δαμιανού, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Βουλευτή.

«Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, εμφανίστηκε χθες στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής θέτοντας προσκόμματα στην υλοποίηση του έργου.

Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι σε μια προσπάθεια αναδίπλωσης, σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών επανέρχεται στο θέμα με πολιτική δέσμευση για υλοποίηση του έργου. Το ΑΚΕΛ και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα, διατηρώντας την πίεση για την υλοποίηση αυτής της σημαντική κοινωνικής πρωτοβουλίας».

Πηγή:ΚΥΠΕ