Αρχική Τελευταία Νέα Το «Κόσμημα των Θαλασσών» βρέθηκε για λίγες ώρες στη Λεμεσό

Το «Κόσμημα των Θαλασσών» βρέθηκε για λίγες ώρες στη Λεμεσό

Στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο «Jewel of the Seas» της Royal Caribbean.

 

«Εκλαμβάνουμε την άφιξη ενός τέτοιου πλοίου ως την αρχή μιας νέας εποχής για την Κύπρο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ότι η τελευταία δεκαετία ήταν πάρα πολύ δύσκολη για την Κύπρο, ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας, λόγω των διαφόρων καταστάσεων στην περιοχή. «Φαίνεται όμως ότι τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ανατολική Μεσόγειο γενικά και είναι κάτι  το οποίο προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να εκμεταλλευτούμε, και θεωρούμε ότι είναι μια νέα αρχή για την κρουαζιέρα μας, η οποία μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον», επεσήμανε. 

Όπως είπε, οι αριθμοί των αφίξεων είναι θετικοί. «Πέρσι είχαμε τριάντα αφίξεις, φέτος θα είναι γύρω στις εξήντα και του χρόνου εκατό. Και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες για το πρόγραμμα του 2021 όπου και εκεί είμαστε αισιόδοξοι.  Ως χώρα πρέπει να πω ότι έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Ισραήλ ώστε να προωθούμε τις δύο χώρες από κοινού στο εξωτερικό σε εκθέσεις κλπ”, επεσήμανε.

“Θα πηγαίνουμε  με κοινό περίπτερο διότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό διότι όπως βλέπετε και το συγκεκριμένο πλοίο από το Ισραήλ ήρθε, άρα δεν μπορούμε στον τομέα της κρουαζιέρας να πουλούμε μόνο την Κύπρο, πρέπει να μιλάμε για την ευρύτερη περιοχή και εφόσον  το ενδιαφέρον επανέρχεται, εδώ είμαστε για να το εκμεταλλευτούμε», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι πλέον το λιμάνι μπορεί να προσελκύσει καράβια τέτοιου μήκους. «Οι υποδομές μας είναι εκεί και γιατί όχι να μην τις βελτιώσουμε και άλλο για να μπορέσουμε και τα πλοία του μέλλοντος να μπορέσουμε να τα προσελκύσουμε», επεσήμανε.

Από πλευράς του ο Διευθυντής Ευρώπης της εταιρείας  Royal Caribbean στην οποία ανήκει το πλοίο, Χρίστος Καραβός, δήλωσε ότι του χρόνου θα επισκεφθεί τη Λεμεσό, μεγαλύτερο πλοίο της εταιρείας. «Θα μεταφέρει 3900 επιβάτες  και θα έρθουμε τρεις φορές στην Κύπρο και όχι δύο όπως φέτος άρα μπορούμε να πούμε ότι αναπτύξαμε ακόμη ένα σύνδεσμο πλέον στην Κύπρο”, ανέφερε.

Το πλοίο «Jewel of the Seas»  με χωρητικότητα 2.500 επιβάτες και 820 άτομα πλήρωμα, έφτασε στη Λεμεσό για δεύτερη φορά φέτος, από το Ισραήλ. Το πλοίο επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών,  τουριστικοί πράκτορες κ.α. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει απόψε στις 19.00.

ΚΥΠΕ