Αρχική Τελευταία Νέα Το ΡΙΑΛΤΟ ψάχνει για πέντε νέους Ambassadors

Το ΡΙΑΛΤΟ ψάχνει για πέντε νέους Ambassadors

Γίνε τώρα Rialto Ambassador!

– μια πρωτοβουλία του RialtoGen-

Το Rialto_Gen αποτελεί ένα νέο πρόγραμμα του θεάτρου Ριάλτο, το οποίο έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά στο θέατρο τον νεαρό κόσμο του νησιού, προτείνοντας μια σειρά από νέες δράσεις και ιδέες.  Η ομάδα του Rialto_Gen θέλει να δημιουργήσει καινούριες γέφυρες αλλά και συνθήκες και προοπτικές, με στόχο την  οικοδόμηση μιας δημιουργικής σχέσης ανάμεσα στο θέατρο και το νεότερο κοινό.

Το όνομα Rialto_Gen αντικατοπτρίζει τον σκοπό του προγράμματος, παραπέμποντας στην διπλή έννοια της λέξης Generation– πρώτον ως δημιουργία/παραγωγή και δεύτερον- ως γενιά. Χρησιμοποιώντας την συντομογραφία Gen, το πρόγραμμα θέτει την σύνδεση του πιο συγκεκριμένα με την νέα γενιά (Gen Z, Gen Y), η οποία θα είναι το κεντρικό σημείο των δράσεων του προγράμματος.

Βάσει αυτού του σκεπτικού, δημιουργήθηκε το λογότυπο από την graphic designer Χρύσω Κοσμά, όπου η γραμματοσειρά NEUZEIT (μοντέρνοι καιροί) προβάλλεται σε ένα τρισδιάστατο πλαίσιο, δημιουργώντας μία αίσθηση τετραγωνικής πλατφόρμας. Η πλατφόρμα αυτή συμβολίζει ένα τρισδιάστατο χώρο για νέα δρώμενα, πολιτιστικές δράσεις και συναθροίσεις,  όπως αυτές γίνονται στην Πλατεία Ηρώων η οποία είναι συνυφασμένη με το θέατρο Ριάλτο.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από μια ομάδα επιμελητών, τα οποία αυτά άτομα  χρόνια τώρα αποτελούν συνεργάτες και ενεργά μέλη του νεανικού κοινού του θεάτρου. Συγκεκριμένα, το Rialto_Gen επιμελούνται οι:

  • Ντιέγκο Αρμάντο Απαρίσιο,  καλλιτεχνικός διευθυντής του Queer Wave
  • Ιουλίτα Τουμαζή, θεωρητικός τέχνης, επιμελήτρια
  • Εύη Χατζηπιερή, επαγγελματίας κινηματογράφου

Η ομάδα του Rialto_Gen σαν πρώτη δράση αναζητεί πέντε Rialto Ambassadors, οι οποίοι θα φέρουν μία δυναμική παρουσία στα ΜΚΔ του Θεάτρου και θα γίνουν ενεργά μέλη της κοινότητας του. Οι Rialto Ambassadors θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με το κοινό αλλά και με τους καλλιτέχνες και συντελεστές που φιλοξενεί η σκηνή του Ριάλτο. Σκοπός είναι να γνωρίσει ο κόσμος και συγκεκριμένα ο νεαρός κόσμος πως συντελείται μια καλλιτεχνική ομάδα, πώς δουλεύει ένα θέατρο για την πραγματοποίηση μιας παράστασης και κυρίως τι συμβαίνει στα παρασκήνια του Ριάλτο.

Ποι@ μπορεί να αιτηθεί:

  • Άτομα ηλικίας 18-35 ετών
  • Άτομα με ενεργό ενδιαφέρον για τις τέχνες και τον πολιτισμό (δεν είναι απαραίτητη η επαγγελματική κατάρτιση στο χώρο του πολιτισμού)
  • Ενεργοί χρήστες των social media

Γιατί κάποι@ να γίνει Rialto  Ambassador;

  • Θα έρθει σε άμεση επαφή με τον χώρο του πολιτισμού και τους ανθρώπους του.
  • Θα μπορεί να παρακολουθήσει τη δημιουργική διαδικασία (πρόβες, backstage) διαφόρων δράσεων του Ριάλτο από όλες τις παραστατικές τέχνες.
  • Θα γίνει μέλος της ομάδας του Ριάλτο που θα υποδέχεται και θα φιλοξενεί καλλιτέχνες και συντελεστές στην Κύπρο
  • Θα λαμβάνει δωρεάν προσκλήσεις

Οι πέντε Rialto Ambassadors θα επιλεχθούν από την ομάδα του Rialto_Gen, οι οποίοι στην συνέχεια καθοδηγούν τις δράσεις.

Όσ@ ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/p4aRMZ8MDgPd62SN7  

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15/12/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected]