Αρχική Πρόταση Το Σχολείο της Κυριακής

Το Σχολείο της Κυριακής

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου η πρώτη Παγκύπρια συνάντηση εθελοντών του σχολείου της Κυριακής.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η συζήτηση και ο αναστοχασμός ως προς τις δράσεις που έγιναν μέχρι στιγμής, η κατάθεση εισηγήσεων για νέες πρωτοβουλίες και ο συντονισμός μελλοντικών δραστηριοτήτων των 150 εθελοντών. 
 
Στη συνάντηση, αναφέρθηκαν από τους εθελοντές τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισαν και τα οποία κυρίως αφορούσαν ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στα παιδαγωγικά υλικά και στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών για κάλυψη κάποιων βασικών αναγκών (πχ επιδιόρθωση προβολέα, εγκατάσταση διαδικτύου στους υπολογιστές της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κεραστικά για τα παιδιά, επιχορήγηση εκδρομών και επισκέψεων των παιδιών κτλ) για να διευκολυνθεί η λειτουργία του προγράμματος του σχολείου και να εκπληρώνονται πιο αποτελεσματικά οι γενικοί και ειδικοί στόχοι του, σε συνεργασία, πάντοτε, με τη διεύθυνση του κέντρου υποδοχής στην Κοφίνου. 
 
 
Κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις για δημιουργία θεατρικής ομάδας ενηλίκων και για συστηματικότερη συμμετοχή του σχολείου σε πολιτισμικές και άλλες πρωτοβουλίες. Σε πρώτο στάδιο, τα παιδιά του Σχολείου θα συμμετέχουν στην ημερίδα που διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, το Σάββατο 20 Απριλίου, στην πλατεία Φανερωμένης.
 
 
Δημιουργήθηκαν επίσης 8 ομάδες (4 ομάδες για το πρωινό πρόγραμμα και 4 ομάδες για το απογευματινό πρόγραμμα) οι οποίες θα λειτουργούν εκ περιτροπής κάθε Κυριακή με σκοπό να διευκολυνθεί η οργάνωση των εθελοντών και να υπάρχει συνέπεια και καλύτερος συντονισμός ως προς τους παιδαγωγικούς στόχους των ομάδων.
 
 
Το Σχολείο της Κυριακής, είμαστε όλοι μας. Είμαστε εμείς κι εσείς, χέρι χέρι. Είμαστε οι αγκαλιές και τα παιχνίδια. Είμαστε τα χρώματα και τα χαμόγελα. Είμαστε τα βλέμματα αγωνίας για το αύριο και η θέληση για ένα καλύτερο μέλλον.
 
Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εθελόντριες και εθελοντές, εκπαιδευτικούς και μη, που αφιέρωσαν και αφιερώνουν τον χρόνο τους για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία πολύχρωμη, ανοικτή, χωρίς κομματικές ή πολιτικές ατζέντες, με ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο αυτό και όλους τους ανθρώπους του. 
 
Σύνορα δεν έχει η προσφυγιά. Σύνορα δεν έχει ο πόνος. Σύνορα δεν έχει το δικαίωμα στη μόρφωση. Σύνορα δεν έχει το χαμόγελο των παιδιών. Σύνορα δεν έχει η ανθρωπιά. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή προτάσεις για εθελοντική συνεισφορά οποιασδήποτε μορφής επισκεφτείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας μας στο Facebook με τίτλο: Περί Ανθρωπιάς κι Αλληλεγγύης το Ανάγνωσμα.