Αρχική Τελευταία Νέα Το ΤΕΠΑΚ διοργανώνει το πρώτο συμπόσιο Εταιρικής Καινοτομίας στην Κύπρο

Το ΤΕΠΑΚ διοργανώνει το πρώτο συμπόσιο Εταιρικής Καινοτομίας στην Κύπρο

 «ORGANIZATIONAL INNOVATION: THEORY, PRACTICE, AND POLICY»
Εκδήλωση για την εταιρική καινοτομία με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα θεωρίας, πράξης και πολιτικών

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, 17:00 – 21:00

Αμφιθέατρο 1, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος  

 Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία, Λεμεσός

Το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει το πρώτο συμπόσιο Εταιρικής Καινοτομίας στην Κύπρο την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε διευθυντές μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, επαγγελματίες, επίδοξους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές και έχει ως στόχο να αναδείξει τις ανάγκες, δράσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται γύρω από την εταιρική καινοτομία στην Κύπρο.

Το συμπόσιο φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεωρίας, πράξης και πολιτικών γύρω από την εταιρική καινοτομία. Μεταξύ των ομιλητών ξεχωρίζουν ο Δρ. Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος, Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο καταξιωμένος καθηγητής Στρατηγικής Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου του Μπέρμιγχαμ, Δρ. Shlomo Tarba. Οι ομιλίες χωρίζονται σε τρεις θεματικές ενότητες: α) Θεωρία: έρευνα και θεωρητικές τάσεις γύρω από την εταιρική καινοτομία, β) Πράξη: πρακτική αντίληψη και προσέγγιση δράσεων καινοτομίας εντός νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων, και γ) Πολιτική: πολιτικές ενθάρρυνσης και διαμόρφωσης εταιρικής καινοτομίας.

Ο Δρ. Ηλίας Χατζηηλίας, Επίκουρος Καθηγητής επιχειρηματικότητας στο ΤΕΠΑΚ και συνδιοργανωτής του συμποσίου ανέφερε ότι «το συμπόσιο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνθέσουμε θεωρητική και πρακτική γνώση προκειμένου να αντιληφθούμε και να καταγράψουμε πρακτικές και προσεγγίσεις που να ενισχύουν το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας».

O Δρ. Μιχάλης Χριστοφή, Λέκτορας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο ΤΕΠΑΚ και συνδιοργανωτής, πρόσθεσε με τη σειρά του ότι «ένα κοινό πλαίσιο μεταξύ θεωρίας, πράξης και πολιτικής γύρω από την εταιρική καινοτομία είναι αναγκαίο στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας και είναι κάτι το οποίο θα αναδείξει το συμπόσιο αυτό».  

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 με τις παρουσιάσεις και στις 19:30 θα υπάρξει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ομιλητές και το κοινό, την οποία θα συντονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και ιδρυτής του Startups364 Panis Pieri. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με τους ομιλητές μέσω ερωτήσεων.

Καλεσμένοι στην συζήτηση είναι η διευθύντρια του Innovation & Entrepreneurship Center της Τράπεζας Κύπρου, κ. Αγγέλα Παναγιώτου, η διευθύντρια του Cyprus Seeds, Μαρία Μαρκίδου-Γεωργιάδου, η ιδρύτρια και Διευθύντρια του start-up BookYourWeddingDay.com, Μαρία Ευριπίδη και ο Επίκουρος Καθηγητής του TEPAK, Δρ. Ηλίας Χατζηηλίας. 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, θα  διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΤΕΠΑΚ, είσοδος στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με Covid-19. Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή, κάντε εγγραφή μέσω Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/organizational-innovation-theory-practice-and-policy-tickets-203806419487  ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο [email protected].

Για όσους δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία στο συμπόσιο, θα υπάρχει live streaming μέσω του καναλιού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο YouTube. 

Προηγούμενο άρθροΠού πάει το 46% του My Mall Limassol και ποια τα πλάνα επέκτασης
Επόμενο άρθροΑνεμβολίαστο το 75% των ασθενών στο Νοσοκομείο Αναφοράς – 32χρονος ο νεαρότερος ασθενής