Αρχική Τελευταία Νέα Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Το Συμβουλιο και οι Πρυτανικές Αρχες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τη θλίψη και τη συγκίνηση τους για τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και στοχαστή Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος «έφυγε» χθες πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο που ξεπέρασε τα στενά σύνορα της χώρας του και γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση.

Ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του 20ου αιώνα, ο οποίος κατάφερε να καταξιωθεί σε διάφορα είδη μουσικής, κερδίζοντας πολλά βραβεία και διακρίσεις χάρη στο πηγαίο και αστείρευτο μουσικό του ταλέντο, ενώ το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Υπήρξε, επίσης, ένας φλογερός και ακούραστος αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αφιερώνοντας τη ζωή και το έργο του στις ιδέες της οικουμενικότητας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ενώ είχε συνδέσει την ιστορία και τους αγώνες του με τους αγώνες του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και επανένωση.

«Έφυγε ο Μίκης Θεωδωράκης. Ένας σπουδαίος Έλληνας και οικουμενικός δημιουργός. Μας κληροδοτεί ανεκτίμητο κεφάλαιο πολιτισμού και αγώνων ελευθερίας, δημοκρατίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η ζωή και το έργο του αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας, ειδικότερα για τα νέα παιδιά που οραματίζονται και παλεύουν για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου», έγραψε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη θα παραμείνει αιώνια ζωντανή να μας συντροφεύει πάντα μέσα από τη διαχρονικότητα της μουσικής και του πνευματικού του έργου.