Αρχική Τελευταία Νέα Το βίντεο viral από Λύκειο στη Λεμεσό: «Πρέπει να ντρέπεστε που εν...

Το βίντεο viral από Λύκειο στη Λεμεσό: «Πρέπει να ντρέπεστε που εν εφωνάξατε τα ονόματά μας για 5 τρίσιες»

Μετά το περιστατικό σε γυμνάσιο της Λάρνακας, όπου, κατά την τελετή αποφοίτησης, μαθητές φέρεται να αποκλείστηκαν από τη διαδικασία παραλαβής των απολυτηρίων τους, εξαιτίας του κουρέματος και του παρουσιαστικού τους, ένα ανάλογο συμβάν έλαβε χώρα σε Λύκειο της επαρχίας Λεμεσού.

 

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μαθητής ανέβηκε στη σκηνή, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό αυτού και μερικών άλλων συμμαθητών του από την τελετή.

«Πρέπει να ντρέπεστε που εν εφωνάξατε τα ονόματά μας για 5 τρίσιες πας στην κκελέ», αναφέρει ο μαθητής με κάποιους από τους συμμαθητές του να τον επευφημούν. «Το σχολείο δεν ντρέπεται για τίποτα απολύτως», απαντά το άτομο που βρίσκεται στη σκηνή, εκ μέρους του σχολείου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, μάς αναφέρθηκε ότι είναι ενήμεροι για το συμβάν, τονίζοντας ότι το σχολείο λειτούργησε σωστά, σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς και κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του. Όπως μάς ειπώθηκε, οι μαθητές ενημερώθηκαν από πριν για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να παρουσιαστούν στην τελετή αποφοίτησής τους, με κάποιους εξ αυτών να επιλέγουν να μη συμμορφωθούν.

Τέλος, τονίστηκε ότι οι μαθητές έλαβαν το απολυτήριό τους, αλλά «το επίσημο σχολείο έκρινε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει κατά τη διάρκεια της τελετής λόγω της μη ‘ευπρεπούς εμφάνισης’», η οποία, όπως μάς αναφέρθηκε, «είναι καταγεγραμμένη και καθορίζεται από εσωτερικούς κανονισμούς με τη σύμφωνο γνώμη και των γονέων».

Το βίντεο αλλοιώθηκε ώστε να μη φαίνονται τα πρόσωπα:

Πηγή: Socialista