Αρχική Τελευταία Νέα Τόκιο: Φορέστε ζιβάγκο για… εξοικονόμηση ενέργειας

Τόκιο: Φορέστε ζιβάγκο για… εξοικονόμηση ενέργειας

Σε μια… απεγνωσμένη μάλλον προσπάθεια να αποφύγει τα μπλακ άουτ αυτόν τον χειμώνα, τοΤόκιο προωθεί τα ζιβάγκο!

Ένα ζιβάγκο ή ένα κασκόλ «θα σας κάνει να νιώσετε πιο ζεστά, θα σας αποτρέψει από το να κρυώσετε και θα βοηθήσει επίσης στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας», είπε η κυβερνήτης του Τόκιο, Yuriko Koike την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου, φορώντας ένα συνδυασμό λευκού πουλόβερ και τζάκετ.

Η απήχηση στα ζιβάγκο, τα οποία έφθασαν στην ακμή τους τη δεκαετία του 1960 αφού «αγκαλιάστηκαν» από διασημότητες όπως ο Τεντ Κένεντι και ο Έλβις Πρίσλεϊ, είναι ακόμα μια ανατροπή στην άκαμπτη εταιρική κουλτούρα της Ιαπωνίας ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας. Οι αξιωματούχοι έσπευσαν να απαντήσουν στην πρόκληση, με τοπικές αναφορές αυτή την εβδομάδα με τους υπαλλήλους της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο να φορούν τοπ και πλεκτά πουλόβερ.

Αποτελεί μέρος των μεγαλύτερων στρατηγικών που ονομάζονται «Warm Biz» και «Warm Home», οι οποίες παροτρύνουν τους κατοίκους σε όλη τη χώρα να στριμώχνονται σε ένα δωμάτιο όταν παρακολουθούν τηλεόραση ή να αποφεύγουν τη χρήση αερόθερμου για να μειώσουν τη χρήση ρεύματος.